İngilizler'in yüzde 42'si kredi kartlarını sigortalatıyor

Güncelleme Tarihi:

İngilizlerin yüzde 42si kredi kartlarını sigortalatıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 14:06

İngiltere'de yapılan bir araştırma, ülkedeki kredi kartı kullanıcılarının yüzde 42'sinin, kartlarını sigortalattığını ortaya koydu.

CPP firmasının, İngiltere'de yaptığı Finansal Araştırma Anketi hakkındaki açıklamasına göre, ülkedeki kredi kartı kullanıcılarının yüzde 42'si. kartlarını sigortalatıyor. Farklı sosyoekonomik gruplara mensup, 16-65 yaş arasındaki 60 bin kişiyle görüşülerek hazırlanan anket sonuçlarına göre, kart koruma sigortası sahipliği. tam zamanlı çalışanlar arasında yüzde 44, yarı zamanlı çalışanlar arasında yüzde 40, serbest çalışanlar arasında yüzde 42, öğrenciler arasında yüzde 32 ve çalışmayanlar arasında yüzde 40.

Araştırmanın, mevcut hesaplar, genel sigorta, hayat sigortası, ödeme kartları, yatırımlar, emeklilik ödemeleri, borçlar, ipotekler ve sağlık sigortası gibi birçok konuda tüketici davranışını incelediği kaydedildi. Ankette, ürün sahipliği, mal-tahvil değerleri, düzenleme yöntemi, müşteri memnuniyeti, kazanım, fon akışı, sadakat, marka performansı, kanal kullanımı, cüzdan payı gibi kriterlerin de ölçüldüğü ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CPP Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Tanrıverdi de, Türkiye'de faaliyet gösteren bankalarla yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirterek şunları kaydetti: “Kart koruma hizmeti açısından bakıldığında Türkiye, önümüzdeki 5 yılda, İngiltere ve ABD'den sonra üçüncü büyük pazar olacak. Bugün İngiltere'de yaklaşık 8 milyonluk müşteri tabanına ve 5 milyon kredi kartına sahip bulunan uluslararası bir bankanın kart koruma sigortasına sahip müşterilerinin sayısı 2 milyon civarında. Aynı bankanın aylık yeni satış hacmi ise 15 bin adet düzeyinde. CPP Türkiye olarak, yeni kart yasasıyla oluşan sigorta ihtiyacına, ürün ve hizmetlerimizle, gerek müşteri, gerekse banka açısından değer katmayı hedefliyoruz.”

CPP

Merkezi İngiltere'de bulunan CPP, bireyleri risk ve kayıplara karşı koruyan çözüm ve hizmetler sunuyor. 25 yılı aşkın bir süredir Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya genelinde faaliyet gösteren CPP'nin, 1.600'ün üzerinde çalışanı ve 280 iş ortağı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!