ATM dolandırıcılarına suçüstü

Güncelleme Tarihi:

ATM dolandırıcılarına suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 14:33

İZMİR'in çeşitli semtlerinde, özel düzenek yerleştirdikleri ATM'lerde vatandaşların kartlarının sıkışmasını sağlayıp ardından da hesaplarındaki paraları çektikleri belirlenen Cemal Devrilmez ve Birol Özkalp gözaltına alındı. İki zanlının çok sayıda suçtan kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Hatay ve Karabağlar semtinde bir çok kişinin ATM'lerden para çekmek isterken dolandırılması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kurdukları özel ekiplerle bu bölgelerde önlemler aldı. Aldıkları her ihbarı değerlendiren ve şüpheli kişileri takip eden ekipler, Hatay semtindeki banka şubesinde benzer bir olayın yaşandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda belirlenen aracı takip eden ekipler, Anafartalar Caddesi üzerinde içerisinde iki kişi bulunan otomobili durdurdu.

Gözaltına alınan kişilerin üzerinde yapılan aramalarda çok sayıda banka ve kredi kartıyla, kartların ATM'lerde sıkışmasını sağlayan özel düzenekler bulundu. Asayiş şubesindeki sorularında 48 yaşındaki Cemal Devrilmez ve 37 yaşındaki Birol Özkalp'in dolandırıcılık yöntemleri de tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkartıldı. ATM'lere yerleştirdikleri özel düzenek sayesinde para çekmeye çalışan kişilerin kartlarının sıkışmasını sağlayan zanlıların, daha sonra arkasında bekleyerek şifrelerini öğrendikleri, kişilerin ayrılmasının ardından da hesaplarındaki paraları çektikleri belirlendi.
Kartların günlük limitlerini kullanan zanlıların, hesaplarda kalan paraları ise yakınlarının hasta olduğunu söyleyerek kandırdıkları kişilerin hesaplarına havale ederek çektikleri anlaşıldı.

Sorguları devam eden gasp, hırsızlık, dolandırıcılık suçlarından poliste kaydı bulunan Cemal Devrilmez ile, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından İstanbul polisince aranan Birol Özkalp'in yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!