İntiharlara karşı ASELSAN önlemi

Güncelleme Tarihi:

İntiharlara karşı ASELSAN önlemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2007 10:03

ODTÜ mezunu üç mühendisin intihar etmesi ASELSAN'ı harekete geçirdi. ASELSEN, tüm personelin, eş ve çocukları için psikolojik Danışma Merkezi kurdu.

Haberin Devamı

ASELSAN, ülkemizin gözbebeği ve övünç kaynağı olan bir kuruluşumuz. Güvenlikle ilgili önemli projeler burada geliştiriliyor, üretiliyor. Son teknolojileriyle de önemli bir pazar buluyor.

ASELSAN'da çalışanlardan birisinin kaza geçirmesi, intihar etmesi, esrarengiz bir biçimde ölmesi üzerinde önemle duruluyor. Çünkü, çalıştığı konuların hassasiyeti basını da bu konuda duyarlı yapıyor ve her olayın arkasında "güvenlik bağı" aranıyor.

ASELSAN'da birisi daha önce çalışan olmak üzere 3 mühendisin intihar etmesi üzerine, önlem alındı ve psikolojik danışma merkezi kuruldu. 3 psikologun görev yapacağı merkezde, tüm personel, eş ve çocuklarıyla testten geçecek ve sorunlarına çözüm aranacak.

Özellikle yabancı ülkelerde büyük kuruluşların personelinin psikolojik ve sosyal sorunlarını çözümlemeye yardımcı olmak amacıyla psikolojik danışma merkezleri açtıklarını belirten ASELSAN Genel Sekreteri Nihat Irkörücü, yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı kuruluşta da böyle bir merkezin kurulmasını uygun bulduklarını söyledi. Genel Sekreter, "Kuruluşlarda, personelin sorunları dinlendikten sonra gerçekten klinik vaka ise psikiyatri servislerine nakledildiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Gelişmiş bazı firmalarla, ODTÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümüyle yaptığımız koordinasyon sonucu, ASELSAN'da da böyle bir merkezin faaliyete başlanmasını kararlaştırdık. Bir psikolog göreve başlatıldı,  bunu 3'e çıkaracağız. Çalışanımıza bu yönde de bir destek sağlayacağız. Bütün personelimiz özel sigortası kapsamında. Özel hastane ve Devlet hastanelerine gidebiliyorlar. Psikolojik ve sosyal sorunlarına çözüm amacıyla böyle bir merkezi faaliyete geçirdik."

İNTİHARLAR

Kuruluşlarında görev yaparken ayrılıp daha sonra intihar eden mühendisle, çalışırken intihar eden iki mühendisin, böyle bir merkezin kurulmasında etkili olduğu konusunda iddialar Genel sekreter Nihat Irkörücü şöyle dedi:

"Böyle bir merkezin kurulmasını biz aslında intiharlardan önce düşündük. Ancak kadro oluşturulması , yerleşim alanı, bunların alımı, teçhizatı için hazırlıklar yaptık. Ancak, intihara denk geldi."

Haberin Devamı

İntiharlardan birisinin ailevi sorunlardan kaynaklandığını belirten Genel Sekreter, bir intiharın da ODTÜ'de master programını bitirememekten kaynaklandığını söyledi. Genel Sekreter, "İntihar edenh arkadaşımızın eşi de bir hastanede psikolog olarak görev yapıyordu. O gün eyşinin evden çıkardan iyi olmadığını, dikkate dilmesini istiyor. Ancak, arkadaşımız işe gelmiyor ve o gün intihar ediyor. Diğer arkadaşımız, dersleri için izin alıyor. Derslerine hazırlanıyor. Ancak başarılı olamayınca bu konuda not bırakıp intihar ediyor.b Tabii bunlar bizi derinden yaraladı. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için daha çok çaba göstereceğiz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!