Tüpraş'daki patlamanın nedeni belirlenemedi

Güncelleme Tarihi:

Tüpraşdaki patlamanın nedeni belirlenemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 14:43

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin (TÜPRAŞ) İzmit Rafinerisi'nde, tetra etil tankında söküm ve temizlik çalışması yapılırken meydana gelen ve Güney Afrika uyruklu 2 kişinin ölümü, 7 kişinin de yaralanmasına yolaçan patlamanın kesin nedeni henüz belirlenemedi. Patlama nedeninin belirlenmesi için Tüpqraş'taki uzmanlarla, itfaiye yetkilileri ortak inceleme yapıyor.

Bugün öğlen saatlerine kadar yapılan incelemelerde, patlamaya yolacan neden henüz kesinlik kazanmadı. Körfez Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatırken, patlamanın kesin nedeninin belirlenmesinin birkaç gün alabileceği belirtildi. Tüpraş'tan yapılan açıklamada, patlamanın üretime herhangi bir engel teşkil etmediği, İzmit Rafinerisi'ndeki tüm ünitelerde üretim ve dolum işlemlerinin normal seyrinde devam ettiği bildirildi.

Kocaeli Valiliği de bugün bir açıklama yaparak, Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı kimlik tesbitlerini bildirdi. Ölen iki kişinin, Güney Afrika uyruklu 47 yaşındaki Michael Advert Mekog ile 28 yaşındaki Ayanda Zuma olduğu belirtilirken, yine yabancı uyruklu yaralılar 24 yaşındaki Simanga Sibisi, 28 yaşındaki Hdawoyakhe Vincent Dube olduğu açıklandı.

Bu arada aynı açıklamada, Tüpraş'ta çalışan ve olayda yaralanan 5 Türk işçinin ise yaralıları kurtarmak için canlarını tehlikeye atarak patlama bölgesine gittikleri bildirildi. Halen hastanede tedavi altında tutulan bu işçilerin adları şöyle:
Hacı Basri Artvinli (37), Hakan Yücaer (27), Oğuz Bülent Özcan (42), Ömer Uzun (50) ve İsmail Yurt (45)

Haberin Devamı

BİR GÜNEY AFRİKALI'NIN KAYIP OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tüpraş'ta dün meydana gelen patlamanın ardından bugün yapılan tespitlerde, Güney Afrika uyruklu bir kişinin de kayıp olduğu ortaya çıktı. Bu kişinin patlamanın ardından, hala kaldırılamayan enkazın altında olduğu sanılıyor. Körfez Cumhuriyet Sıvcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dünkü patlamanın ardından tankın bulunduğu bölgeye yoğun ve tehlikeli gaz sızıntısı nedeniyle 25 metreden fazla yaklaşmak mümkün olmadı. Ölen Güney Afrika uyruklu 2 kişinin dışında, yine Güney Afrika kökenli 24 yaşındaki Samanga Penuel Sibisi'nin kayıp olduğu belirlendi. Savcılık yetkilileri, bugün gazın dağılmasıyla enkaz kaldırma çalışması yapılacağını ve bu kişinin enkazın altından cesedinin çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!