TÜPRAŞ’ta patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

TÜPRAŞ’ta patlama: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 00:00

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin İzmit Rafinerisi’nde, kullanılmayan tetra etil tanklarından birinin sökümü sırasında patlama oldu. Çalışmaları sürdüren ekipte görevli Güney Afrikalı 2 kişi yaşamını yitirdi. 5’i Türk 7 kişi de yaralandı. Bölgede zehirli gaz alarmı verildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (TÜPRAŞ), İzmit Rafinerisi’nde, daha önce kurşunlu benzin üretimi yapılan ancak bir süredir kulanılmayan tetra etil tankında bugün söküm ve temizlik çalışması yapılırken patlama oldu. Tankta çalışma yapan ekipteki görevlilerden Güney Afrikalı 2 kişi öldü, 2 yabancı görevliyle 5 Türk de yaralandı.

İzmit Körfezi’nin Tütünçiftlik bölgesinde kurulu TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi’nde, saat 15.55’te taşeron INNOSPEC şirketi görevlileri söküm ve temizlik çalışması yaparken, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte ekipteki Güney Afrikalı görevlilerden 1’i olay yerinde öldü, yaralanan 3 yabancı ile olaya müdahale eden ve gazdan etkilenen TÜPRAŞ teknik ekibinden 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Güney Afrikalı 1 yaralı daha hastanede ölünce olayda ölü sayısı 2’ye yükseldi. Halen hastanede 2’si yabancı 7 kişi tedavi görüyor.

Haberin Devamı

KÖRFEZ’DE ALARM

Patlamayla birlikte tesislerden alevler yükselirken, hemen müdahale eden ekipler, üretimi durdurdu. TEM ve D- 100 Karayolu’ndan TÜPRAŞ’a giriş- çıkış kapatıldı. Tesislere ambulanslar ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Yangına müdahale eden TÜPRAŞ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yaklaşık 15 dakika süren çalışmayla yangını söndürürken, tesislerin bazı kritik ünetelerinde üretime yeniden başlandı.

Patlamadan hemen sonra çevreye zehirli gaz yayılabileceği endişesiyle Körfez Belediyesi hoparlörlerinden, halkın sokağa çıkmaması için anons yaptı. Alevlerin söndürülmesinden sonra ikinci bir anonsla, halkın sokağa çıkabileceği duyruldu.

ÖLENLER

Michael Advert Mekog (47), Ayanda Zuma (29)

YARALANANLAR

Penuel Sibisi (24), Hdawoyakbe Vincent Dube (36) ile Türk işçiler Haci Basri Artvinli (37), Hakan Yüceer (24), Oğuz Bülent Özcan (42), Ömer Uzun (50) ve İsmail Yurt (45)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!