TüpraÅŸ'ta patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tüpraşta patlama: 2 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2007 16:23

Kocaeli Vali Vekili Celalettin Özdal, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'ye (Tüpraş) ait İzmit Rafinerisi'nde meydana gelen patlamada Güney Afrika uyruklu 2 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE Petrol Rafinerileri A.Åž.'nin (TÃœPRAÅž) Ä°zmit Rafinerisi'nde, daha önce kurÅŸunlu benzin üretimi yapılan ancak bir süredir kulanılmayan tetra etil tankında bugün söküm ve temizlik çalışması yapılırken patlama oldu. Tankta çalışma yapan ekipteki görevlilerden Güney Afrikalı 2 kiÅŸi öldü, 2 yabancı görevliyle 5 Türk de yaralandı.Â

İzmit Körfezi'nin Tütünçiftlik bölgesinde kurulu TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde, saat 15.55'te taşeron INNOSPEC Şirketi görevlileri söküm ve temizlik çalışması yaparken henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte ekipteki Güney Afrikalı görevlilerden 1'i olay yerinde öldü, yaralanan 3 yabancı ile olaya müdahale eden ve gazdan etkilenen Tüpraş teknik ekibinden 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Güney Afrikalı 1 yaralı daha hastanede ölünce olayda ölü sayısı 2'ye yükseldi. Halen hastanede 2'si yabancı 7 kişi tedavi görüyor.

KÄ°MLÄ°KLER BELÄ°RLENDÄ°

Körfez ilçesinde bulunan TÜPRAŞ İzmit Rafinerisindeki patlamada olay yerinde ölen Güney Afrika uyruklu işçinin Michael Advert Mekog (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin de Ayanda Zuma (29) olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Yaralanan Güney Afrikalıların Penuel Sibisi (24), Hdawoyakbe Vincent Dube (36) ile Türk işçiler Haci Basri Artvinli (37), Hakan Yüceer (24), Oğuz Bülent Özcan (42), Ömer Uzun (50) ve İsmail Yurt (45) olduğu tespit edildi.

KÖRFEZ'DE ALARM

Patlamayla birlikte Tüpraş Tesisleri'nden alevler yükselirken, hemen müdahale eden ekipler tesislerde üretimi durdurdu, TEM ve D 100 karayolundan TÜPRAŞ'a giriş- çıkış kapatıldı. Tesislere ambulanslar ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Yangına müdahale eden Tüpraş ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaklaşık 15 dakika süren çalışmayla yangını söndürürken, tesislerin bazı kritik ünetelerinde üretime yeniden başlandı.

Patlamadan hemen sonra çevreye zehirli gaz yayılabileceği endişesiyle Körfez Belediyesi hoparlörlerinden, halkın sokağa çıkmaması için anons yaptı. Alevlerin söndürülmesinden sonra ikinci bir anonsla, halkın sokağa çıkabileceği duyruldu.

Haberin Devamı

Kocaeli Vali Vekili Celalettin Özdal, Tüpraş'ta henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada Güney Afrikalı 2 kişinin öldüğünü, yaralananlar olduğunu söyledi. Yaralıların hastanede tedavi altına alındığını belirten Özdal, Kocaeli İl Kriz Merkezi'nin devrede olduğunu, tesislerde çalışanların doğu kapısından tahliye edildiğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, patlamanın devre dışı bırakılan tetra etil tankında söküm ve temizlik işlemlerini yapılırken meydana geldiği belirtildi. Taşeron INNOSPEC firmasında görev yapan 4 yabancı uyruklu personelden 1'inin olay yerinde 1'inin de hastanede öldüğü belirtilen açıklamada, 2 yabancı uyruklu ile TÜPRAŞ teknik emniyet ekibinden 5 görevlinin hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!