'Dijital çeteye' tahliye

Güncelleme Tarihi:

Dijital çeteye tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 17:38

Diyarbakır ve Mardin'de internetten dijital elektrik sayaçlarının şifrelerini kırarak, haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Sait Dündar, Şeyhmus Koşan, Mehmet Bengü ve Şükrü Erman hazır bulundu.

Sanık avukatları, suç vasfının değişme ihtimali ve suçun nitelikli hırsızlık kapsamında geliştiğini belirterek, mahkemenin görevsizlik kararı vererek, dosyayı Asliye Ceza Mahkemesi'ne göndermesini talep etti.

Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Sait Dündar, Şeyhmus Koşan, Mehmet Bengü ve Şükrü Erman'ın tahliyesine, dosyanın görevsizlik kararı verilerek Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, sanıkların suç örgütü kurdukları, çok sayıda fabrika, iş yeri ve ikametlerde kullanılan dijital ve analog elektrik sayaçlarına müdahale etmek suretiyle ödenmesi gerekenden daha az miktarda fatura ödenmesini sağlayarak, nitelikli dolandırıcılık yaptığının tespit edildiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Tutuklu sanıklar hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve kamu zararına dolandırıcılık” suçundan 13 yıla kadar, tutuksuz yargılanan sanıklar için ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından 3 ile 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!