Hemşire kimlikleriyle dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Hemşire kimlikleriyle dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 12:34

ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde çalışan hemşire ve sağlık görevlilerinin nüfus cüzdanlarına, kendi fotoğraflarını yapıştırıp oluşturdukları sahte kimlikleri kullanarak 9 bankadan toplam 29 bin YTL kredi çektikleri iddia edilen 2’si kadın 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Banka dolandırıcılarından 37 yaşındaki Nuran Özer mahkemede, “Son pişmanlık fayda etmiyor” dedi.

Ev kadını 4 çocuk annesi Nuran Özer, arkadaşları üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Nurcan Bektaş ve 29 yaşındaki Ramazan Memiş ile birlikte 7’si hemşire 4'ü sağlık görevlisi 11 kişiden elde ettikleri kimliklerinin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırdı.

Zanlılar, oluşturdukları sahte kimliklerle 9 bankadan toplam 29 bin YTL tüketici kredisi çekti. Kredi çekmek istediği 2 bankada görevlilerin işlemlerde sahtecilik yapıldığını belirlemesi üzerine yapılan şikayet sonucu yakalanan Özer, Bektaş ve Memiş tutuklandı. 3 sanık, haklarında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘sahte resmi belge düzenlemek ve kullanmak, nitelikli dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüs’ suçlarından açılan davada hakim karşısına çıktı.

Toplam 92 yıla kadar hapsi istenen Nuran Özer suçunu itiraf etti. Hemşire ve diğer sağlık görevlilerine ait kimlikleri bir kafeteryada bulduklarını öne süren Özer, “Zor durumda olduğum için bu işi yaptım. Pişmanım. Ama, son pişmanlık fayda etmiyor” dedi.

24 yıla kadar hapsi istenen Bektaş ve 46 yıla kadar hapsi istenen Memiş ise, borçları olduğu için dolandırıcılık işine girdiklerini iddia etti. Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi son sınıf öğrencisi Bektaş, “Benim maddi durumum kötüydü. Nuran’a sadece kefil oldum, ancak, para almadım” dedi. Elektronik cihaz tamircisi Memiş de, işleri kötüye gidince işyerini kapattığını belirterek, “Nuran bana da para verecekti. Ama, para almadım” diye ifade verdi.
Duruşmaya katılan hemşireler de sanıklardan şikayetçi oldu, “Bizim kimliklerimizin, evrakımızın onların eline nasıl geçtiğini bilmiyoruz. Şikayetçiyiz” diye konuştu. Duruşma, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!