Sahte savcı, ahlaksız tekliften yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sahte savcı, ahlaksız tekliften yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 00:00

Daha önce de kendini savcı diye tanıtıp 5 ay hapis yatan İsmail Elvan, bu kez iş ilanıyla Fatih’teki ofisine çağırıp ahlaksız teklifte bulunduğu kadının şikayeti üzerine yakalandı. Sahte savcının karısını da "hakim" diye tanıttığı belirlendi.

FATİH’te muhasebe ofisi bulunan İsmail Elvan, gazetelere sekreter aradığını belirten ilanlar verdi. Adı açıklanmayan bir kadın, ilanı okuyarak iş başvurusu için ofise gitti. İddialara göre, uyuşturucu kullanan İsmail Elvan, görüşme için gelen kadına başka bir kadınla sevişmesini kameraya kaydetmek istediğini söyledi. İsmail Elvan’ın uyuşturucu da teklif ettiği kadın, ofisi hemen terk edip önce polis merkezine, ardından da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

KARISI DA SAHTE HÁKİM

Soruşturma başlatan polis, İsmail Elvan’ın kendisini çevresine "savcı", eşi Reyhan Elvan’ı da "hákim" olarak tanıttığını belirledi. Elvan çiftinin sahte savcı ve hákim kimliği kullanarak çok sayıda kişiyi dolandırdıklarını da tespit eden polis, ofise baskın düzenlendi. Yapılan aramada 2 sahte savcı kimliği, 3 sahte hákim kimliği, çok sayıda Adalet Bakanlığı tanıtma kartı, 5 adet savcı kartviziti, 2 adet kurusıkı tabanca, 30 Ecstasy hap, 1 adet çalıntı BMW marka otomobil, 1 adet sahte oto ruhsatı ve 130 adet porno CD ele geçti.

KARAKOLU DA ALDATMIŞ
/images/100/0x0/55eaf40ef018fbb8f8a1605d

İsmail Elvan ile eşi Meral Elvan emniyetteki sorgularının ardından Fatih Adliyesi’ne sevk edildi. Reyhan Elvan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İsmail Elvan tutuklandı. İsmail Elvan’ın, 2000 yılında yine kendisini savcı diye tanıtmaktan 5 ay hapis yattığı belirlendi.

İsmail Elvan’ın İstanbul’da kavgaya karıştığı için gözaltına alınan bir arkadaşını savcı olarak aradığı karakoldan serbest bıraktırdığı da belirlendi. Reyhan Elvan’ın "hakim" kimliğini kullanarak gittiği restoranlarda para ödemeden yemek yediği de tespit edildi.

29 KASET

İsmail Elvan’ın özel odasında çektiği 29 kaset emniyette inceleniyor. Odadaki bir yatağın başucuna kurulan kamera sistemi, operasyonu yapan polis kamerası tarafından kayda alınarak delil listesine eklendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!