Aşçı ölüm orucunu 293. günde bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Aşçı ölüm orucunu 293. günde bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 00:00

Adalet Bakanlığı, dün bir genelge yayınlayarak F tipi cezaevlerinde sosyal alanlarda mahkumların haftada 5 saat olan birlikte zaman geçirme süresini 10 saate çıkardı. Bu genelge üzerine F tipi cezaevlerinde tecrite son verilmesi amacıyla 5 Nisan 2006’da ölüm orucuna başlayan Avukat Behiç Aşçı, eylemine son verdi.

Ölüm orucunu 293. gününde bırakan Behiç Aşçı evinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fükültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Behiç Aşçı’nın ailesi ve sevenleri sevinç gösterileri sergiledi. Halaylar çeken grup, "Behiç Aşçı onurumuzdur, yaşasın ölüm orucu direnişimiz" sloganları attı. Behiç Aşçı ile birlikte Adana’da ölüm orucunun 262’nci gününde olan Gürcan Görüroğlu da eylemine son verdi.

GENELGE

Adalet Bakanlığı’nın genelgesine göre, F tipi cezaevlerinde güvenlik bakımından tehlike yaratmadığı ölçüde idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenen istekli hükümlü ve tutuklular 10 kişiyi aşmayacak gruplar halinde haftada 10 saati aşmamak üzere "sohbet amacıyla" biraraya gelebilecekler. Bu süre daha önce 5 saatti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!