Aselsan'dan 'JEMUS' atağı

Güncelleme Tarihi:

Aselsandan JEMUS atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 14:49

Türkiye’nin en büyük telsiz haberleşme sistemi JEMUS (Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi) İstanbul, Ankara ve Bursa’da hayata geçiyor.

Terör, kriz ve afet durumlarında muhaberenin kesintisiz devamının sağlanması için teknolojiden azami derecede yararlanarak etki-tepki süresini azaltacak, hızlı, güvenilir, elastiki, mobil ve ekonomik muhabere imkanı sağlayan JEMUS, bilgiyi en süratli ve zamanında ulaşılmasını amaçlıyor.

Aselsan ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında geçtiğimiz yıl imzalanan 112,99 milyon dolarlık imzalanan sözleşme ile hayata geçen sistem ilk olarak pilot bölge olarak seçilen Ege Bölgesi’nin Denizli, Manisa, Uşak, Aydın, Muğla ve İzmir illerinde denenmişti.

Bu yıl Ankara, İstanbul ve Bursa Jandarma Bölge ve bağlı il jandarma komutanlıklarında hayata geçirilmesi planlanan JEMUS ile tanık ifadeleri, maddi deliller sunulması, bilginin süratli paylaşımının amaçlandığı bildirildi.

Konvansiyonel geniş alan kaplama esasına dayalı, ses ve veri haberleşmesinin entegre edildiği sistem ile sayısal santraller üzerinden kırsalda görev yapan tüm jandarma kuvvetlerinin yerel alan irtibatının sağlanacağı da ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!