İnternet dolandırıcıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 16:16

Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirdikten sonra internette sohbet ettikleri kişilere satan ve bu bilgileri kullanarak internetten alışveriş yaptıkları belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda üçüncü kişilere ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek, başkalarına satan ve internet üzerinden alışveriş yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

İnternet üzerinden bilgisayar sarf malzemeleri satışı yapan bir firmadan sahte kimlik ve çalıntı kredi kartı bilgileri ile alışveriş yapıldığını tespit eden mali polis, satın alınan malzemelerin teslimat adresi olarak belirtilen bir kargo bürosunda önlem alarak beklemeye başladı.

Satın aldıkları malzemeleri teslim almak üzere söz konusu adrese gelen Kaan Y. ve Bağcan B., ekipler tarafından gözaltına alındı.

Emniyete götürülerek ifadeleri alınan 2 kişinin evlerinde yapılan aramada, 2 adet Play Station, çalıntı kart bilgilerini elde etmek için kullanılan 4 adet bilgisayar ile içerisinde kredi kartları bilgilerini çalmak üzere hazırlanmış programlar ve çalıntı kredi kartı bilgilerinin bulunduğu 57 adet CD ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ele geçirilen bilgisayarlar ve CD'ler üzerinde yapılan incelemede, binin üzerinde çalıntı kart bilgileri ve çeşitli kişilere ait mail adreslerinin bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 kişi, “Bilişim sistemi üzerinden değişik şahıslara ait kredi kartı bilgilerini çalmak ve satmak, çalıntı kredi kart bilgileri ile internet üzerinden alışveriş yapmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlarından Ankara Adliyesine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!