Türk kredi kartları Avrupa'yı şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Türk kredi kartları Avrupayı şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 15:27

Türkiye’de taksitli alış veriş, YTL karşılığı puanlar gibi “yenilikçi” kredi kartı uygulamaları ve başarısı, Avrupa’yı şaşırttı. Le Figaro gazetesi, Türkiye’nin “temassız” kart teknolojisini Avrupa’dan önce benimsediğine dikkat çekerek, “ABD’de yaygın olan teknoloji, Türkiye üzerinden Avrupa’ya geliyor” diye yazdı.

Fransız Le Figaro gazetesi, “Türk ödeme kartı: ne şifre, ne de temas” başlıklı haberinde Türkiye’deki “yenilikçi” kredi kartı uygulamalarına dikkat çekti.

Türkiye’de kredi kartlarının sayısının son dört yılda bir kat artarak 15 milyondan 31 milyona çıktığına işaret eden gazete, Türkiye’de banka ürünleri sektörünün “çok rekabetçi” olduğunu kaydetti.

YAŞAM STANDARTLARI ARTTI

Son beş yılda Türkiye’deki yaşam standartlarının bir kat arttığını yazan gazete, bundan yararlanan ve “16 milyon olarak tahmin edilen yeni zenginler ve orta sınıf tüm hızla tükettiği”ni öne sürdü.

Bankaların Türk tüketicilerini çekmek için birbiri ile yarıştığını kaydeden gazete, “çok yenilikçi” olarak nitelendirdiği “temassız kart” uygulamasına dikkat çekerek şunları yazdı:

“Türk bankacılığı, öncü konumunu korumak için şimdi de büyük çapta temassız ödeme teknolojisine giriyor: kart sahibi, artık şifreye ihtiyaç duymuyor. Bir ödeme terminalinden geçmesi yetiyor. Müşteri zaman kazanıyor ve artık yanında küçük paralar taşıması gerekmiyor. Güvenlik nedenleri ile işlem miktarı 15 euroyu aşmayan rakamlar ile sınırlanıyor.”

Le Figaro, bu sistemin İngiltere’de 2007 yılında lanse edilmesi öngörüldüğüne dikkat çekerek “Böylece ABD’de yaygın olan bu teknoloji, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşıyor” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!