Uşak'ta fabrika yangını sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Uşakta fabrika yangını sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 17:33

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) Türkiye'nin en büyük battaniye ve akrilik iplik tesislerinden birisi olduğu belirtilen fabrikada çıkan yangın, devam ediyor.

Haberin Devamı

Aran Battaniye ve Akrilik İplik Fabrikasında saat 13.15'de başlayan ve halen kontrol altına alınamayan yangına, çevre il ve ilçelerden de takviye edilen itfaiye ekipleri ve fabrika işçileri müdahale etmeye çalışıyor.
Halen çıkış sebebi belirlenemeyen yangın için Uşak Belediyesi, UOSB, Afyon, Denizli ve Kütahya ile çevre ilçe ve beldelerinden gelen itfaiye ekipleri, mücadeleyi sürdürüyor.

Yangına, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Uşak Havaalanı Müdürlüğü'nden de yangın söndürme ekipleri katılırken, USAŞ Beton Fabrikası'ndan iki adet beton püskürtme aracı getirildi. Ankara ve Denizli Orman İşletme müdürlüklerinden istenen helikopter takviyesi isteğinin ise, ekim ayında sözleşmenin bitmesi nedeniyle araç bulunamadığı için yerine getirilemediği öğrenildi.

DIŞ DUVARLARI YIKILDI

Aran Fabrikası'nın depo bölümünün yüzde 80'inin yandığı ve dış duvarlarının müdahale ile yıkıldığı bildirildi. Fabrikanın makine bölümüne yangının sıçramaması için burada soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi.
Bu arada bölgede doğal gaz kaynaklı patlama riskine karşı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, UOSB'ye gelen doğal gaz hattı tamamen kesildi.

Haberin Devamı

Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in talimatıyla Trafik ve Asayiş müdürlükleri ekiplerince, yangına müdahale araçlarına geçiş kolaylığı sağlamak üzere şehir merkezinden UOSB'ye kadar olan 17 kilometrelik yol güzergahı boyunca önlem alındığı kaydedildi.

Öte yandan, fabrikanın battaniye bölümü sorumlusu Osman Utandı, yangın söndürme çalışmaları sırasında kalp spazmı geçirdi. Daha önce by-pass ameliyatı olduğu bildirilen Utandı, Uşak Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Uşak Valisi Kayhan Kavas da yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin şu an için belli olmadığını belirterek, ”Uşak'ta söndürme konusunda müdahale edebileceğimiz her türlü araç ve gereçle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yakın zamanda kontrol altına almak üzereyiz. Herkes seferber oldu. Kent için üzücü olaydır, tekrarlanmamasını diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!