Uşak'ta fabrikadaki yangın sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Uşakta fabrikadaki yangın sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 15:53

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde (UOSB) bulunan ve 15 bin metre kare kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük battaniye ve akrilik iplik tesislerinden olduğu belirtilen fabrikadaki yangının, halen kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Haberin Devamı

UOSB Aran Mensucat Fabrikasında saat 13.15 sıralarında çıkan yangına, Uşak Belediyesi, Şeker Fabrikası, UOSB ile çevre illerden gelen itfaiye ekiplerince müdahale edilmeye çalışılıyor. İlk olarak doğal gaz patlamasından kaynaklandığı sanılan, ancak bu olasılığın bulunmadığı anlaşılan yangını, ekipler, kontrol altına almaya çalışıyor.

Çıkış nedeni halen belirlenemeyen yangının, 15 bin metre kare kapalı alana sahip tesiste akrilik deposu olarak kullanılan bölümde başladığı ve 7 bin metre karelik kısmın tamamen yandığı bildirildi. Henüz makine bölümünün zarar görmediği ifade edilen yangında, maddi hasarın yaklaşık 100 milyon YTL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

Şu ana kadar ölü ya da yaralı bildiriminin bulunmadığı yangını söndürme çalışmaları sürerken, çok sayıda ambulans olay yerinde bekletiliyor.

Haberin Devamı

UOSB yönetimi, çıkış nedeni halen belirlenemeyen yangın nedeniyle fabrikalara verilen doğal gazı kesti. Yangının, bölgedeki diğer fabrikalara sıçramamasına çalışılıyor.

Yangın nedeniyle jandarma ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, AKP Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ruhi Candan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!