Kredi kartları 20 YTL'nin üzerinde aktif olarak kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartları 20 YTLnin üzerinde aktif olarak kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2007 19:16

MasterCard'ın yaptığı “MasterIndex” araştırma sonuçlarına göre, kredi kartı sahipleri 20 YTL'nin üzerindeki alışverişlerde kredi kartını aktif olarak kullanmaya başlıyor.

Mastercard, Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden 1000 kişi ile gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

MasterIndex araştırmasının Temmuz 2005 verilerine göre, katılımcıların yüzde 28'i alışverişleri esnasında nakit parayı tercih ederken, araştırmanın Kasım verilerine göre göre nakit kullanmayı tercih edenlerin oranı yüzde 18'e geriledi.
Araştırma sonuçlarına göre kredi kartı sahipleri 20 YTL'nin üzerindeki alışverişlerde kredi kartlarını aktif olarak kullanmaya başlıyor. 100 YTL'nin üzerindeki harcamalarda ise kesinlikle kredi kartı tercih ediliyor.

Kredi kartı kullanımı en fazla giyim mağazası, süpermarket ve akaryakıt istasyonlarında gerçekleşirken, yurt dışı seyahatlerde harcamaların yüzde 56'sı kredi kartı ya da banka kartı ile gerçekleştiriliyor.

MasterIndex araştırmasında yer alan, “Kredi kartında biriken puanları ne şekilde harcıyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 29'u “hemen” yanıtını verirken, kart kullanıcılarının yüzde 25'i puanlarını uzun süre biriktirip harcamayı tercih ettiğini belirtti.

Kredi kartı puanları ağırlıklı olarak giyim mağazaları, süpermarketler, akaryakıt istasyonları ve cep telefonlarına kontör almak için kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!