Eğlence yerlerine karadan ve denizden denetim

Güncelleme Tarihi:

Eğlence yerlerine karadan ve denizden denetim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2007 16:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında eğlence yerlerini karadan ve denizden gürültü kirliliğine karşı denetleyecek.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından denetleme ve ceza işlemler yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği kaydedildi.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nın ekipler oluşturarak eğlence, şantiye, fabrika ve sanayi kuruluşlarını gece gündüz denetleyeceği ifade edilen açıklamada, insan sağlığına zararlı gürültü yapan işletmeler hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

Özellikle boğaz çevresinde bulunan eğlence yerlerine bu sezon yüksek ses düzeylerini aşmamaları konusunda tebligatlar yapıldığı kaydedilen açıklamada, bu konuda eğlence yerlerinin sahipleriyle toplantılar yapılarak tedbir almaları, gerekli yalıtımları yapmaları ve belirlenen standartların üzerinde ses çıkarmamalarının istendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Çevresel gürültü kriterlerine” uyulmasını sağlamak amacıyla boğazda denizden ve karadan denetimlerin sıklaştırılacağı belirtilerek, hafta içi her gün gündüzleri 7 ekibin, geceleri ise biri denizden olmak üzere 3 ekibin denetim yapacağı kaydedildi. Kış döneminde ise bu denetimlerin, Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında birer ekip ile sürdürüleceği ifade edildi.

Eğlence mekanlarının çalışma saatlerinin de yeniden düzenlendiği dile getirilen açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen kararı gereğince hafta içi 24.00, hafta sonu 01.00 saatlerinden sonra açık alanda müzik yayını yapılmasının yasaklandığı vurgulandı.

Açıklamada, denetimlerin Beyoğlu, Bakırköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile başta olmak üzere tüm ilçelerde süreceği kaydedilerek, standartların üzerinde gürültü kirliliğine neden olan eğlence yerleri, şantiye ve fabrikalara 12 bin YTL, sanayi ve küçük ölçekli işletmelere 4 bin YTL, konutlara ise 400 YTL ceza uygulanacağı bildirildi.

Kurallara uymayanların ise ikinci denetimde cezanın iki katını, üçüncü denetimde ise üç katını ödeyeceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!