Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 12:33

İstanbul'da yerli ve yabancı banka müşterilerinin kredi kartı manyetik şerit bilgilerini elde ederek sahte kredi kartı düzenledikleri ve bu kartları kullanarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bazı kişilerin yerli ve yabancı banka müşterilerinin kredi kartı manyetik şerit bilgilerini ele geçirerek sahte kredi kartı düzenledikleri ve bunları kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Bunun üzerine Ümraniye, Üsküdar, Maltepe ve Kartal'da gerçekleştirilen operasyonda olayla ilgileri görülen 4 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 1 adet kart kopyalama aleti, 1 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda manyetik şeritli boş kredi kartı ve değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte kredi kartları ile şüpheliler adına düzenlenen sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaportlar ele geçirildi.
Polisteki işlemleri tamamlanan 4 kişi, daha sonra Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

Haberin Devamı

Bu arada, yakalanan şüpheliler A.K.N, M.İ, N.H.K. ve E.G'nin, bankaların otomatik para çekme makinelerine müşterilerin kredi kartlarının sıkışması için düzenek yerleştirdikleri, yardıma ihtiyacı olan müşterinin yanına yaklaşarak kartın iadesi için bankayı aramaya teşvik ettikleri bildirildi.

Şüphelilerin, ATM yanlarındaki ankesörlü telefonların içine koydukları düzenekle de müşterinin bankayı değil, kendi arkadaşlarına ait telefonu aramalarını sağlayarak, kartın şifresini ele geçirdikleri belirtildi.

Bu şekilde banka ATM'sinde kalan ve şifresini öğrendikleri kartı daha sonra çıkaran şüphelilerin, kartın hesabını boşalttıkları öğrenildi.

Polis yetkilileri, şüphelilerin genellikle güvenlik kamerası olmayan ATM cihazlarını seçtiklerini, kamera bulunan ATM'lerde ise kendilerini gizleyebilmek için bere ve gözlük taktıklarını kaydettiler.

Aynı suçtan sabıkaları bulunan şüphelilerin, yaklaşık 2-3 yıldır bu şekilde dolandırıcılık yaptıkları bildirildi. Yetkililer, bu dolandırıcılık olayına ilişkin kendilerine 20'ye yakın başvuru olduğunu hatırlatarak, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!