Çevre ve Orman Bakanı Yılın Adamı

Güncelleme Tarihi:

Çevre ve Orman Bakanı Yılın Adamı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 00:00

Çankayalı izciler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’yi ’Yılın Devlet Adamı’ seçtiler. Ödülünü alan Pepe, "Hayatın sigortası, sağlıklı çevre ve yemyeşil ormanlardır" dedi.

Pepe, Çankaya İzci Grubu Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Hilton Oteli’nde düzenlenen "Lord Baden Powell Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, izciliğin, çevreye, ormana ve insana saygıyı hazmetmek anlamına geldiğini belirtti.

Sağlıklı çevre ve ormanın olmaması halinde izciliğin keyifli bir uğraş olma niteliğini kaybedeceğini ifade eden Pepe şunları kaydetti:

YEL VE SEL ALMASIN

"Toprağımızı selin, yelin almasını istemiyoruz. Su kaynaklarının korunmasını istiyoruz. Yakın gelecekte su en değerli madenlerin yerini alacak. Suyun korunmasının sigortası ormanlardır. Hayatın sigortası, sağlıklı çevre ve yemyeşil ormanlardır. Orman sadece kereste, tomruk, sobalarımızdaki odun değildir. Ormanların sosyal fonksiyonlarını, çevresel önemini yeterince bilemiyoruz. Bazen de bilmezden geliyoruz."

ADAM GİDİ ADAM OLMAK

Konuşmasının ardından Pepe’ye "Yılın Devlet Adamı Ödülü" verildi. Osman Pepe, ödülünü alırken, "Yılın devlet adamı olmak mı, hayatın her alanında adam gibi adam olmak mı önemli diye sorarsanız, ben hayatın her alanında adam gibi adam olmayı yeğlerim" diye konuştu.

Törende, bir izcinin, "İzci Ormanı" kurma teklifinde bulunması üzerine Pepe, bu teklifin yerine getirilmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!