Emniyet'ten yaşlılar için güvenlik tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten yaşlılar için güvenlik tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 10:39

Yaşlıların olası hırsızlık, dolandırıcılık cinayet gibi olaylara maruz kalabileceği, alınacak küçük önlemlerle bu durumun en az zararla atlatılabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinin “Tavsiyelerimiz” bölümündeki Yaşlılar İçin Güvenlik Tedbirleri başlığıyla yer alan bilgilere göre, yaşlıların herhangi bir cürüm olayı için kolay bir hedef olabilir.

Dolandırıcıların iyi niyetlileri, hırsızların ise güçsüzleri hedef aldığının iyi bilinmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, kapı çalındığında tanınmayan kişilere kapının açılmaması gerektiği vurgulandı. Kapının zilini çalan kişilerin kapı dürbününden gözetlenmesi önerilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Telefon her zaman erişebileceğiniz uzaklıkta olmalıdır. Telefon, geceleri yatağınızın yanında bulunmalıdır. Hafızasına da polis, jandarma veya itfaiye telefonlarını kaydediniz. Böylece hırsızlık sırasında acele olarak polise ya da jandarmaya haber verme durumunuz doğar. Tabii ki bu, akrabalarınız, doktorunuz ya da komşularınız da olabilir. Evinize girer girmez kapıyı kapatınız ve kilitleyiniz.”

Haberin Devamı

Eve gelen resmi görevlilerin resmiyeti göz önüne alınmadan kimliklerini ibraz etmelerinin istenmesi tavsiye edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Dolandırıcılar, çok nadir de olsa güveninizi kazanmak amacıyla şık bir üniforma giyip yetkili ve görevli olduklarını ima edebilirler. Her ne suretle olursa olsun mutlaka kimliklerini göstermelerini talep edin. Kuşkunuzun geçmemesi durumunda şahsın verdiği bilgileri telefonla kontrol ediniz.”

Eğer tamirci gibi yabancı birinin eve alınması durumunda o kişinin odanın içerisinde kesinlikle yalnız bırakılmamasına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Şayet yalnızsanız, komşularınızın akrabalarınızın veya tanıdıklarınızın yanınıza gelmesini sağlayınız. Elinizde banka hesap cüzdanı varsa kaldırınız. Hesabınıza ödeme yapılacağını söyleseler bile şifrenizi kimseye söylemeyiniz. Birisine acil yardım gerekiyorsa, 155 Polis İmdat telefonunu arayınız. İmzanızı gerektiği zamanlarda atınız. Zaman süreci dar olan bir vakitte imza atmayınız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!