Bomba patlarken tek uzman yoktu

Güncelleme Tarihi:

Bomba patlarken tek uzman yoktu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2007 00:00

Sarayköy’de patlama ile ilgili Makina Mühendisleri Odası "Patlama olan tesiste Sorumlu Müdür’ bulunmadığı gibi, eğitimden geçmiş ’diğer personel’de tespit edilememiştir" açıklaması yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Sarayköy’de piknik tüpünün boşaltımı sırasında patlama yaşanan tesiste, oda kayıtlarına göre eğitim almış tek bir personel bulunmadığını ileri sürdü. Oda, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği kapsamında eğitim yetkisinin kendisinde olduğunu hatırlattı. Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber Çakar imzası ile yapılan açıklamada "Yaptırılması gereken personel eğitimlerine karşı firmalarca gösterilen direnç LPG dolumundan taşınmasına, trafikteki araçlara ve mutfaklarımıza dek uzanan can ve mal güvenliğine kayıtsızlık anlamına gelmektedir" denildi.

ODA KAYITLARI BULUNMADI

Açıklamada" Sarayköy Kazan’da bulunan Tüp Dolum Tesisinde yaşanan patlamada bir işçi ölmüştür. Görev yapan personelin eğitimlerinde TMMOB’ye bağlı yetkili Odalardan biri olan Odamız kayıtlarında yapılan araştırmada, Ankara İpragaz Dolum Tesisinde eğitimden geçmiş görevli bir "Sorumlu Müdür" bulunmadığı gibi, eğitimden geçmiş "diğer personel" bulunmadığı da tespit edilmiştir" denildi.


Patlamada akla gelen sorular

Söz konusu istasyonda, ilgili mevzuatla görevlendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından denetimin yapılıp yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır.

İstasyonlarda, eğitimden geçerek yetki belgesi almış "Sorumlu Müdür" bulunup bulunmadığı ve eğitimden geçerek belgelendirilmiş "diğer personel" bulunup bulunmadığı açıklanmalıdır.

Eğitim taleplerini karşılama yönünde şubelerimizin alt yapı ve eğitmen açısından yeterli ve hazır olduğunu kamuoyuna bir kez daha önemle duyururuz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nu LPG Piyasası Kanununca kendisine verilen görevleri yapmaya davet ediyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!