Porsuk Çayı buz kesti, ördek dondu

Güncelleme Tarihi:

Porsuk Çayı buz kesti, ördek dondu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 15:15

ESKİŞEHİR'de, dün gece eksi 13 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Porsuk Çayı'nı dondurdu. Porsuk Çayı'ndaki bir ördek donarak öldü, 7 ördek ise buz üstünde kaldı.

Kent merkezinden geçen Porsuk Çayı, aşırı soğukların etkisiyle dondu. Porsuk Çayı'na bir ay önce vatandaşlar tarafından bırakılan ördeklerden biri, dün sabaha karşı donarak öldü. Diğer 7 ördek ise köprü altında sığındıkları 2- 3 metrelik donmamış bir bölümde sabaha kadar çırpındı. Vatandaşlar yavru ördeklerin kurtarılması için polisi aradı. Köprübaşı Semti'ndeki Porsuk Çayı kıyısına gelen polisler durumu itfaiye yetkililerini bildirdi. Saat 03.00 sıralarında gelen itfaiye ekipleri, ödeklerin hayati tehlikesinin olmadığını söyleyerek herhangi bir çalışmada bulunmayıp geri döndü.

Geceyi köprü altında geçiren ördekler bulundukları yerin sabaha karşı donması üzerine buz üstünde kaldı. Bazı vatandaşlar uzun sopalarla Porsuk Çayı'nın yüzeyindeki buzları kırıp yavru ördeklere yüzecek alan sağlamaya çalıştı, ancak bunda başarılı olamadılar. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce açlık ve soğuktan donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yavru ördeklerin koruma altına alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!