Denizli'de tekstil fabrikasında yangın

Güncelleme Tarihi:

Denizlide tekstil fabrikasında yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 16:42

Denizli'de bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 1 kişi yaralanırken, fabrika sahibinin oğlu işçileri teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. Bölge'de bulunan Ekpen Tekstil Sanayi Ticaret AŞ'nin kalite kontrol bölümünde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek, paketleme bölümüne sıçradı.

Yangında, fabrikayı boşaltmak isteyen işçiler arasında kısa süreli panik yaşandı. Fabrikayı terk etmek isteyen örgü şefi Turna Çetin'in (32) üzerine kapı devrildi. Çetin, yaralı olarak, Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. 2 işçi de hafif şekilde dumandan etkilendi. Fabrika önünde toplanan işçilerden bazıları ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Yangını, Denizli Belediyesi ve OSB İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede kontrol altına aldı. İtfaiyenin yangını kontrol altına almaya çalıştığı sırada içeriye giren fabrika sahibinin oğlu Ahmet Yavuzçehre, yangının olduğu katları gezerek, kimsenin olup olmadığını kontrol etti.

Haberin Devamı

Daha sonra işçileri fabrika önünde toplayan Yavuzçehre, herkesin arkadaşını kontrol etmesini isteyip, içerde kimsenin olup olmadığını sordu.

Etrafında ağlayanları gören Yavuzçehre, “Ne ağlıyorsun? Ağlayacak bir şey yok. Herkes evine gitsin yarın telefonla durumu öğreneceksiniz. Ağlamayın, panik yapmayın. Aranızda hamile olanlar vardı, onlar ayakta dolaşmasın” dedi.
Fabrika sahibi Ali Yavuzçehre de yangının elektrik kontağından çıktığını öğrendiklerini belirterek, “Hasarın ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Çok şükür cana bir şey olmadı. 1 işçinin üzerine kapı düşmüş, umarım bir an önce sağlığına kavuşur” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!