Kahvehanede kumar oynatmaya, kitaplık kurma cezası

Güncelleme Tarihi:

Kahvehanede kumar oynatmaya, kitaplık kurma cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2006 11:38

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi’nde, işlettiği kahvede kumar oynatmak suçundan yargılanan Nafiz Getmez, işyerinin bir köşesini kütüphane haline getirerek, buraya 100 temel eseri bulundurma cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Şarköy’de kahvehanesine yapılan baskında kumar oynattığı belirlenen 40 yaşındaki Nafiz Getmez hakkında, Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme Nafiz Getmez'in, işyerinin bir bölümünü kütüphane haline getirmesine ve 100 temel edebi eseri koymasına karar verdi.

Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda işlettiği kahvenin bir bölümünü kütüphane haline getirerek, okuma köşesi şeklinde düzenleyen Nafiz Getmez, buradan sadece kahveye gelen müşterilerin değil, öğrencilerin de yararlanabileceğini söyledi.

20 yıldır kahvehane işlettiğini belirten Nafiz Getmez, “Böylelikle öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacağım. Kahvehaneye gelen müşterilerim oyun oynamaktansa kütüphanedeki kitapları inceliyor. Belki bu ceza müşterilerime ve bana da kitap okuma alışkanlığı kazandırır” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk İlköğretin Okulu’nda eğitim gören öğrenciler ise verilen bu cezaya çok sevindiklerini belirterek, “Kitap okumayı çok seviyoruz. Ama maddi imkansızlıklar nedeniyle kitap alamıyoruz. Bu karara çok sevindik. Böylelikle bol bol kitap okuyacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!