Rekor Karşıyaka-Göztepe maçında

Güncelleme Tarihi:

Rekor Karşıyaka-Göztepe maçında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 14:20

İngiliz Guardian gazetesi, birinci liglerde oynanmayan ancak buna rağmen çok popüler olan maçları araştırdı. Gazete, 16 Mayıs 1981’deki Karşıyaka-Göztepe maçını 80 bin kişinin izlediğini yazdı.

Haberin Devamı

Dünyada üst düzey olmadığı halde en kalabalık seyirci grubunu hangi maçın çektiğini araştıran İngiliz Guardian gazetesi, en yakın tarihli rekorun İzmir derbisinde yaşandığı sonucuna vardı.

Bir İngiliz’in 30 Kasım 1974 tarihinde Old Trafford Stadı'nda Manchester United ile Sunderland arasında oynanan ve 60 bin 585 kişinin izlediği maçtan daha fazlasının bulamayacağını öne sürdüğü belirtilen haberde oysa ilk araştırmada Juventus’un Seri B’de Napoli ile oynadığı maçı 65 bin kişinin izlediğini gördükleri kaydedildi.

EN YAKIN TARİHLİ REKOR KAFKAF-GÖZGÖZ MAÇININ

15 Ağustos 1973’te 1860 Münih ile FC Augsburg arasında Münih Olimpiyat stadındaki maçı yaklaşık 80 bin kişinin izlediği belirtilen haberde, bu konudaki en yakın tarihli rekorun ise Türkiye’de olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Haberde, 16 Mayıs 1981 tarihinde İzmirli iki ezeli rakip Karşıya ve Göztepe arasında oynanan maçı tam 80 bin kişinin izlediği ve bu rekorun Guinness Rekorlar kitabı tarafından da tescil edildiği kaydedildi. Bu maç 0-0 berabere bitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!