İzinsiz kazı doğalgaz borusunu patlattı

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz kazı doğalgaz borusunu patlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 12:10

SAKARYA'nın Serdivan Beldesi Esentepe Mahallesi'nde şehir şebekesinde kazı çalışması yapan ekipler, doğalgaz borusunun delinmesine neden oldu.

Kazı çalışması sırasında Sakarya Üniversitesi'nin lojmanlarına giden doğalgaz borusu delinince etrafa gaz yayıldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve doğalgaz görevlileri sevk edildi. AGDAŞ ekipleri derhal bölgeye giden ana vanayı kapatarak ilk müdehaleyi yaptı. Ayrıca bölgenin elektriği de bir süreliğine kesilirken havada yoğun gaz bulunması nedeniyle bölgeye kimse alınmadı.AGDAŞ ekipleri sürekli gaz ölçümü yaparak, gazın tamamen tehlikesiz hale gelinceye kadar onarım çalışması yapmazken itfaiye ekipleri hazır bekletildi. Gazın etkisini kaybetmesinden sonra patlayan boru onarıldı.

AGDAŞ yetkilileri kazıyı yapan ADASU'nun izin almadan çalışma yaptığını belirterek, “Tehlikeyi ucuz atlattık. Boru patlaması sebebiyle kepçenin motor kısmınından gaz alev alabilir ve patlama meydana gelerek kepçe operatörünün hayatı tehlikeye girebilirdi. ADASU'ya izinsiz kazı yapmamaları konusunda uyarıda bulunmuştuk. Uyarıyı dikkate almamışlar” dedi.

ADASU yetkilileri bölgeden doğalgaz hattı geçtiğine dair tabela bulunmadığını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!