Başkent yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Başkent yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 00:00

2005 yılında kurulan takım, Birinci Atatürk Kupası’nı kazandı, düzenlenen özel bir turnuvada da ilk sırayı almayı başardı. 20’nin üzerinde lisanslı bayan hokeycinin bulunduğu kulüpte, bu sayıyı arttırabilmek hedefleniyor.

ÜLKEMİZDE buz hokeyine ilgi her geçen gün artarken, 1998 yılında kurulan Başkent Yıldızları Spor Kulübü, bu branşta Ankara’nın sesini başarıyla duyuruyor. 2005 yılında bayan takımını kuran kulüp, bir yıl içinde önemli mesafe aldı.

İlk resmi müsabaka

Bayan Buz Hokeyi Takımı, bu sezon ilk resmi müsabakasına katıldı ve Birinci Atatürk Kupası’nı kazandı. Ayrıca 4 takımın katıldığı turnuvayı da şampiyon olarak tamamladı ve bir ilke imza attı.

Bayan takımının antrenörlüğünü Göktürk Taşdemir yapıyor. Kulüp bünyesinde 20’nin üzerinde lisanslı bayan hokeyci bulunuyor.

Vazgeçilmez tutku

Hedef bu sayıyı daha da arttırabilmek. Bunun için de altyapı çalışmaları hızla sürüyor. Başkent Yıldızları Spor Kulübü, 1998 yılında buz sporlarına gönül veren, bu sporun gelişmesi için çalışan sporcu velileri tarafından kuruldu. Kulüp sporcularından Nazlı Karabük, buz hokeyinin kendileri için vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirterek, "Zamanımızın büyük çoğunluğu buzda geçiyor.

Tüm maçları kazandılar

Buz antrenmanlarımızın yanı sıra buz dışı antrenmanlara da çok önem veriyoruz. Şimdiye kadar diğer takımlarla yapmış olduğumuz tüm maçlarımızda sahadan galip ayrıldık. Kazanma hırsımız, mücadeleci ruhumuz ile her zaman zirvede olmayı hedefliyoruz" dedi.

Kulüp yetkilileri, sürdürmekte oldukları sponsor arayışlarının olumlu sonuç vermesi halinde, takımı çok daha fazla geliştirebileceklerine inandıklarını açıkladı.

Sponsorluk önemli

Yetkililer, "Bu spora ilgi duyan pek çok sporcu, malzeme fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle bu branşa başlayamıyor. Bu konuda sponsorların desteği çok önemli" diye konuştular.

İlk kez düzenlenecek olan Türkiye Bayanlar Buz Hokeyi Ligi, 2007 yılının Ocak ayında başlayacak. Lige; Başkent Yıldızları Spor Kulübü, Truva Spor Kulübü, ODTÜ Spor Kulübü, Milenyum Spor Kulübü, Anka Spor Kulübü, Polis Akademisi ve Koleji Spor Kulübü, İzmit Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve İstanbul Boğaziçi Paten Spor Kulübü katılacak.

Anka galibiyetle başladı

Buz Hokeyinde 2006-2007 sezonu, Büyükler Süper Ligi hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Başkent ekibi Anka Spor, ilk maçında İstanbul Paten’i 2-1 ile geçti. Diğer maçlarda; Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Ankara Büyükşehir Belediye’yi 10-1, Başkent Yıldızları, TED Ankara Kolejliler’i 5-2, Polis Akademisi ve Koleji, Şampiyonspor’u 15-2 yendi. İlk hafta maçları sonunda, Polis Akademisi averajla lider oldu. Gençler Ligi’nde ise 4.haftada 3 maç oynandı. Ankara Grubu’nda; Truva, Şampiyonspor’u 1-0, Başkent Yıldızları ise ANKA’yı 11-3 yendi. Kocaeli Grubu’nda ise TED İstanbul Koleji, İzmit Çenesuyu’nu 6-1 ile geçti. Gençler Ligi’nde, Ankara Grubu’nda 3 maçını da kazanan Ankara Büyükşehir Belediye, lider durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!