Dönergeç bolluğu

Güncelleme Tarihi:

Dönergeç bolluğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 10:30

Erke firmasının enerji tüketmeden enerji ürettiğini öne sürdüğü “Erke Dönergeç” adlı meçhul icat belirsizliğini korurken, video paylaşım sitesi youtube birbirinden farklı “dönergeçleri” mucitleri ve çalışma prensipleriyle anlatan videoları yayınlıyor.

Erke’nin günler süren ilanlarla merak uyandırıp ardından “güvenlik” gerekçesiyle ayrıntılarını açıklamadığı bedava enerji aleti “Erke Dönergeç” internetteki benzerlerinden anlaşıldığı kadarıyla çok basit bir çalışma prensibine sahip. Manyetik alanların itme çekme kuvvetini kullanan ve bu hareketi sürekli hale getiren Dönergeç’lerin enerji tüketmeden enerji üretebilmeleri mümkün. Alet, mıknatısın aynı kutuplarının birbirini itmesi esasına dayanıyor. Dairesel bir yüzeyi saracak tekerleğin içine mıknatıs yerleştirildiğinde oluşan manyetik itme çekme kuvveti içerde kalan dairenin dönmesini sağlıyor. Manyetik alan ne kadar güçlüyse iç tekerleğin dönme hızı da o kadar artıyor. İç tekerleğin hareketini enerjiye dönüştürmek içinse bir mil ve mile bağlı dinamo yeterli oluyor.

Dünyanın değişik bölgelerinden bedava enerji üreten aletin mucitleri youtube’da yerlerini almış durumda. Sitede, bir Japon firmasının manyetik enerji ile çalışan motorsikletinin reklamını görmek bile mümkün.

MANYETİK TEKNOLOJİ HAVAYLA BİRLEŞTİ

Amerikalı Steorn firması manyetik teknolojiyi inceltilmiş havayla birleştirerek enerji üreten yeni bir makine yarattı. Kaynaksız enerji ürettiği savunulan makineyle ilgili birçok haber yapıldı. İnternette de yer alan haberlerde Steorn CEO’su Sean McCarthy buluşlarının ayrıntılarını ve çalışma prensiplerini anlattı. McCarthy’ye göre bu makine otomobil endüstrisine karşı bir buluş değil ama bu sayede daha az toksit üreten otomobiller yapmak mümkün. McCarthy de Erke firması yöneticileri gibi bu makineden para kazanmak niyetinde olmadığını vurguladı.

Bedava enerji üreten makineyi TV programlarında anlatan Sean McCarthy, uluslararası haber ajansı Assocaited Press’e de haber olmuş. McCarthy, AP’ye verdiği röportajda Erke firmasının aksine kendi dönergecinin nasıl çalıştığını, nerelerde kullanılabileceğini anlatıyor.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!