Yatağan'da üçüncü ünite devre dışı

Güncelleme Tarihi:

Yatağanda üçüncü ünite devre dışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 11:43

YATAĞAN Termik Santrali'nin üçüncü ünitesinin, buhar kazanında meydana gelen arıza nedeniyle dört gündür devre dışı olduğu bildirildi.

Baca gazı arıtma tesislerinin devreye alınmasından sonra birinci ünitede bir hafta içinde üç kez meydana gelen arıza giderilirken, bu kez 28 Kasım günü üçüncü ünitenin buhar kazanında arıza oldu. Üçüncü ünite devre dışı kaldı.
Enerji üretimi, bir ve ikinci ünitelerle devam ederken, Yatağan Termik Santrali Müdürü Aziz Tığ, arızayı gidermeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Santralde üç ünite var. Çalışma sistemi ve işleyişi birbirinden bağımsız. Çalışan makine arıza yapabilir. Her ünitenin içinde 200 kilometre uzunluğunda boru dolaşıyor. Borular buhar taşıdığı için sıcaklıkla birlikte genleşip patlayabiliyor ve kaçaklar oluşuyor. Bu durumlar normal. Böyle durumlarda üniteyi devre dışı bırakıyoruz. Üçüncü ünitede de 28 Kasım'da kaçak saptandı. Kazana buhar taşıyan borulardan birinin patladığı belirlendi. Boruyu değiştirmek için üniteyi devre dışı bıraktık.”

Ekiplerin çalıştığını kaydeden Tığ, “Pazar günü ateşleme yapılacak, pazartesi günü devreye alınacak. Termik santrallerin bir ömrü vardır. Biz yaptığımız revizyon ve bakımlarla ömrünü uzatıyoruz. Yatağan Termik Santrali daha 20 yıl çalışır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!