"Kesintisiz enerjinin beyni kayboldu"

Güncelleme Tarihi:

Kesintisiz enerjinin beyni kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 00:00

Denizlili fırıncı Fatih Akan (25), kesintisiz enerji üreten bir makine yaptığını iddia ederek, iş adamlarını bir otelde düzenlediği tanıtım toplantısına davet etti. Ancak, Fırıncı Akan, konuşmasını yaptıktan sonra, “beyni kayboldu” diyerek, cihazı çalıştırmadı.

Fatih Akan, Karahayıt beldesindeki bir otelde düzenlediği tanıtım toplantısında, elektrik kesintilerinin yoğun olduğu bir gün jeneratör almak istediğini, ancak satın alma görüşmeleri sırasında edindiği olumsuz izlenimler nedeniyle, böyle bir cihaz yapmak için çalışmalara başladığını söyledi.

Çok sayıda kişiyle konuştuğunu, kitaplar okuduğunu anlatan Akan, bu konuda görüştüğü kişilerin “olmaz, çalışmaz, bilim ve fizik kurallarına aykırı” gibi ifadeler kullandıklarını, buna rağmen sabırla çalışıp cihazı yaptığını ve tescil için haziran ayında Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaptığını belirtti.

/images/100/0x0/55ead320f018fbb8f8991216
Daha önce farklı bir cihazla ortaya çıkan “Erke” grubunun cihazı sakladığını, kendisinin ise göstermek için bu toplantıyı düzenlediğini ifade eden Akan, “Herhangi bir güç kaynağından 30 saniye güç alıyorsunuz. Cihaz kendi içinde dönüşümü sağlayıp istediğiniz enerjiyi üretiyor” dedi.

Daha sonra cihazını katılımcılara gösteren Akan, “neden çalışmadığı?” sorusuna “Cihazın beyni var. Buraya nakliyesi sırasında kayboldu. O olmadan çalışmıyor. Biraz da stresim ondan” yanıtını verdi.
Bir akşam önce cihazı çalıştırdıklarını iddia eden Akan, “Çalınmış olabilir mi?” şeklindeki bir soruyu “O kadar detaya girmeye gerek. Kuşku uyandırıyor. Ama bir gizlilik yok. Cihaz kayıp. Bu nedenle moral olarak çöktüm. Şu an için bir şey diyemiyorum” şeklinde yanıtladı.

Akan, bu konuyla ilgili eğitim alıp, almadığı sorusu üzerine de ilkokul mezunu olduğunu ve herhangi bir eğitim almadığını, cihazı bir hafta sonra cuma günü çalıştıracağını ileri sürdü.

-DAVETLİLERİN GÖRÜŞÜ-

İş adamı Sait Atıcı, cihazı çalıştıracak beynin kaybolmasını enteresan bulduğunu, ancak bunun doğru olabileceğini, aksi takdirde bu kadar kişiyi buraya toplamanın fiyasko olacağını söyledi.
Mehmet Ünal ise “Tatmin olmadık. İnşallah haftaya çalışır ve buraya topladığı bizler cihazla ilgili tatmin oluruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!