Patlama için savcılık soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Patlama için savcılık soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2002 16:39

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Kağıthane'de Kale Oto Radyatör Fabrikası'nda 2 gün önce meydana gelen ve 11 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin, ''tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu patlama, yangın ve yaralamaya sebebiyet vermek'' suçu yönünden soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan, Sanayi Mahallesi Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan Halit Kaya'ya ait 4 katlı Kale Oto Radyatör Fabrikası'nın LPG tankında 16 Şubat 2002 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma açtı.

Soruşturmayı ''tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu patlama, yangınve yaralamaya sebebiyet vermek'' suçu yönünden yürüten Savcı Ceylan, işyeri sahibi Halit Kaya, patlamada yaralanan fabrika güvenlik görevlileri Yahya Karakurt ve Murat Özarslan ile iş makinesi operatörüMehmet Bektaş'ın bilgisine başvurdu.

Soruşturma kapsamında, olay günü operatör Bektaş'ın çalıştığı iş makinesiyle LPG tankına temas ettiği ve bu nedenle gaz sızıntısı oluştuğu, bu sırada paniğe kapılan güvenlik görevlilerinden birinin de elektrik akımını kesmek amacıyla şalteri indirdiği anda patlamanın gerçekleştiği belirlendi.

Savcı Ceylan, olayla ilgili rapor alınabilmesi amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi.

Soruşturma sonucuna göre, fabrika sahibi, güvenlik görevlileri ve iş makinesi operatörü hakkında, TCK'nın 383/2. maddesi uyarınca ''Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu patlama, yangın ve yaralamaya sebebiyet vermek'' suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!