Misyoner okuluna 2 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Misyoner okuluna 2 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 00:00

Fethullah Gülen Cemaati’nin ABD’deki Hartford Seminary Papaz Okulu’na 2 milyon dolar bağış yaptığı açıklandı. Turkish Amlerikan Journal internet sitesinde yer alan habere göre bağış, İslam ve Hıristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında çalışacak Modern İslam Kürsü’nün kurulması için yapıldı.

Hartford Seminary Halkla İlişkiler Müdürü David S. Barrett konuya ilişkin geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, ’okulun tarihinde ilk defa Müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bağış aldığını’ belirtti. Bağışın Fethullah Gülen cemaati adına Dr. Ali Bayram tarafından yapıldığı bildirilirken, Dr. Ali Bayram, "Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsüsü kurulması için verildi" dediği kaydedildi. Açıklamada bağışın İslami kurallara göre toplanan paralardan sağlandığı, kumar, alkollü içki ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.

Barrett, okulun uzun yıllardan beri Gülen Cemaati ile çalıştığını belirtirken şunları söyledi:

"Bu cemaat İslam adına şiddeti reddetmektedir. Bu cemaatin çok sayıda öğrencisi ve din adamları buradaki papaz okuluna gelip araştırma yapmaktadırlar. Gülen’nin takipçileri İslam’dan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar."

Papaz Okulu Başkanı Heidi Hadsell de "Bu 2 milyon dolarlık bağış; Modern İslam üzerine araştırma, eğitim yapmak ve elde edilen sonuçları günümüz dünyasına ilan etmektir" dedi.

Gülen Cemaati’ne yakın bir kaynak Hürriyet’e yaptığı açıklamada kürsünün kurulması konusundaki anlaşmayı doğruladı. Ancak rakamın daha az olduğunu, düzeltilmesi için başvuracaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!