Piyasada ‘sevgili’ heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Piyasada ‘sevgili’ heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2002 02:00

Ocak ayını durgun geçiren piyasa, Kurban Bayramı provasını 14 Şubat Sevgililer Günü kampanyalarıyla yapıyor. Otellerden restoranlara, hazır giyim mağazalarından hediyelik eşya ve çiçekçilere kadar her kesim Sevgililer Günü satışlarına odaklandı.

Dünyada ‘‘St. Valentine Day’’ olarak kutlanan 14 Şubat ‘‘Sevgililer Günü’’ piyasalarda romantik hava estiriyor. Sevgililer Günü için mağazalardan otellere piyasalarda hareketlilik başladı. Üretici firmalardan mağazalara, restoranlardan otellere hemen her yer özel kampanyalar hazırladı.

Beymen ve Advantage Tatil, hazırladığı çok özel tatil programları ile 14 Şubat Sevgililer Günü'nü unutulmaz kılacak. 4 ayrı seçenekten oluşan ‘‘Sevgililer Günü’’ özel paketleri, 14 Şubat'ta aşklarını yenilemek isteyen herkese Bodrum, Amsterdam veya Paris'te tatil sunuyor. Tatil Özel Sevgililer Günü paketinde, konaklama, havaalanı vergileri, sabah kahvaltıları ve 14 Şubat akşam yemeği ücretin içinde yer alıyor. Ayrıca Beymen, seçilen tatil programına göre 200 milyon liraya varan hediye çekleri armağan ediyor. Ödemelerin Advantage Card ile 5 taksitte yapabildiği Beymen ve Advantage Tatil özel Sevgililer Günü paketinde nakit, kredi kartı ya da Advantage Card ile yapılan tek ödemede yüzde 15 indirim de uygulanıyor.

Advantage Card'ın www.advantage.com.tr, sevgililer günü için 'Sevgililer Günü' sayfaları hazırladı. İnternet sayfalarından, Advantage Card sahipleri, üye kuruluşlar arasında yer alan kafe ve restoranların sevgililer günü programı öğrenilip, rezervasyon yaptırabiliyor. Sayfalarda, sevgilisine esprili bir armağan yollamak isteyenler için, Selçuk Erdem'in hazırladığı e-kartlar da yer alıyor.

Advantage Card sahipleri, üye kuruluşları arasında yer alan çiçekçilerin hazırladığı aranjmanları, sitedeki resimlerinden beğenerek telefonla sipariş etme ayrıcalığına sahip oluyor.

İNTERNETTEN ÜCRETSİZ AĞAÇ

Tema Vakfı, superkupon.com ve sevgilim.com, 14 Şubat için ‘‘Bir çiçekle yetinmeyi sevdikleriniz için ağaç dikin’’ kampanyası başlattı. superkupon.com ve sevgilim.com'un Tema Vakfı'nın 10 Milyar Meşe Palamudu Projesi'ne destek vermek amacıyla başlattıkları kampanya, Sevgililer Günü'nde herkesi sevdikleri için birer meşe ağacı dikmeye davet ediyor. Sponsorların desteği ile hiçbir ücret ödemeden ağaç dikmek mümkün. superkupon.com ya da sevgilim.com, adreslerinden birine girerek kimin adına ağaç dikmek istenildiğini belirtmek yeterli.

PARMAK İZİNDEN KOLEKSİYON

Goldaş firması da Sevgililer Günü'nde aşkını altınla anlatmak isteyenlere özel sınırlı sayıda üretilen sevgililer günü özel serisini üretti. Evrensel ve dinamik hatlara sahip formlarla aşkı yorumlayan seri, beyaz ve yeşil altından işlenerek hazırlandı. Renkli taşlarıyla yeni trendleri yansıtan seri, küpe, kolye, yüzük ve bileklikten oluşuyor. Takı tasarımcısı Neli Gavriyeloğlu, Sevgililer Günü için Dokunuş adlı koleksiyon hazırladı. Parmak izinden yola çıkılarak hazırlanan koleksiyonda, kişiye özel parmak izleri altın ya da gümüş takıya dönüştürülüyor.

Kozmetikten bornoza her üründe 14 Şubat indirimi

ORİFLAME, bayanlar için Serene Parfüm ile erkekler için de Eclat for Men setlerini sevgililer gününe özel olarak yüzde 30 indirimle satıyor.

BLİSS Güzellik Merkezi, Sevgililer Günü'nde kadınlar için bakım kürlerinde yüzde 15 indirim uyguluyor.

SIEMENS, 14 Şubat'ta www.siemensevaletleri.com'da bir yarışma düzenleyerek tüketicilere hediyeler dağıtacak.

PROFİLO, sevgililere özel küçük ev aletlerini peşin fiyatına 8 taksit avantajıyla satıyor.

CACHAREL, Sevgililer Günü'ne özel yüzde 30 indirim kampanyası ile birlikte Cacharel mağazalarında sevgililere özel sürprizler hazırladı.

LİNENS mağazaları, 1- 14 tarihleri arasında Linens sevgililer koleksiyonundan nevresim takımı alan herkese gecelik, erkek pijaması, havlu ya da bornoz hediye ediliyor.

İSTİKBAL, Sevgililer Günü için ‘‘In Love’’ uyku seti ve nevresim takımı hazırladı. Bu koleksiyondan alana KDV tutarında indirim uygulanırken, peşin ödemelerde indirim oranı yüzde 40'ı bulabiliyor.

KOTON, Şubat ayı için yüzde 50 indirim uygularken sevgililere farklı hediye seçenekleri sunuyor.

DAGİ, hazırladığı Sevgililer Günü T- Shirt'ü ile birlikte Grup Gündoğarken'in Dagi'ye özel seslendirdiği aşk şarkılarından oluşan bir albüm hediye ediyor.

BONUS Card, 200 milyon liranın üzerinde alışveriş yapan herkese, aşk şarkılarından oluşan 'Bonus Love Songs' cd'si hediye edecek.

BENETTON, United Hearts of Benetton yazılı, kalp baskılı tişörtler ile sevgililer için çarpan kalpleri rengarenk tişörtlerin üzerine taşıyor.

DAMAT & TWEEN, Şubat ayı boyunca kış koleksiyonu için yüzde 50 indirim uyguluyor.

MİTHAT Selection, Sevgililer Günü için alışveriş yan müşterilerine 'Giyim Kültürü Notları' setini hediye ediyor.

J&B, 9-10 ve 14 Şubat tarihlerinde J&B alan herkese özel olarak tasarlanan 2 adet eğik J&B bardağı hediye ediyor.

Oteller ve restoranlar özel program hazırladı

THE RİTZ- Carlton Oteli, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde boğaz manzaralı odalarda sürprizlerle dolu bir gece geçirmek isteyenler için hazırlanan konaklama paketlerinin fiyatı, 2002 dolar, 1001 dolar ve 125 dolar.

HİLTON ParkSa tarafından hazırlanan, kırmızı güller ve bir sürpriz hediye ile süslenen özel paket, kişi başı 35 dolar. Konaklama ücreti ise çift kişilik, boğaz manzaralı odalarda 79 dolar.

KARİYE Oteli, Asitane Restoran'da 14 Şubat'ta Osmanlı mutfağından oluşan Sevgililer Günü menüsü hazırladı.

CEYLAN Inter Continental İstanbul, Sevgililer Günü Büfesi hazırladı. Gecenin sonunda çekilişle bir kişiye 16 adet pırlantalı kalp şeklinde 18 ayar kolye hediye edilecek. Sevgililer Günü yemekleri kişi başı, 22 dolar ile 28 dolar arasında. Konaklama Paketi ise 300 dolar.

SHERATON Voyager Antalya Hotel, Sevgililer Günü için hazırladığı Serenity Spa Hediye Sertifikası ile bakım ve kür alternatifleri sunuyor.

PİZZA HOUSE, Sevgililer Günü'nünde kalp şeklinde pizza, salata ve içecekten oluşan mönüyü sipariş edenlere şık bir kutuda gül hediye ediyor.

PİZZERİA ROSE, Sevgililer Günü'nde sevgililere mum ışığında İtalyan yemeklerinden oluşan güzel bir akşam yemeği seçeneği sunuyor.

Alışveriş merkezlerinin sürprizi ünlü sanatçılar

PROFİLO Alışveriş Merkezi, en güzel sevgi mesajını yazan sevgililere romantik bir akşam yemeği ile birlikte çeşitli sürprizler hazırladı. Sevgililer Günü'nde alışveriş merkezinde çiftleri minik sürprizler bekleyecek. Örneğin, 14 Şubat'ta Profilo'da 18:00-19:00 saatleri arasında, Taner ve Emine'nin sevgi ve aşk konulu sohbetine katılıp şarkı dinleyebilecek.

GALLERİA Alışveriş Merkezi, sevgililer için 14- 15 Şubat'ta sevgi ve aşk dolu iki program hazırladı. 14 Şubat'ta 18:00'da alışveriş merkezinde ziyaretçilerin karşısına çıkacak olan Kenan Işık, romantik şiirleriyle birlikte ziyaretçilerle sohbet edecek. 15 Şubat akşamı ise Zerrin Özer şarkılarını Galleria ziyaretçileri için seslendirecek.

CAPİTOL Alışveriş Merkezi, Ajda Pekkan, Ebru Gündeş, Beyaz, Süheyl- Behzat Uygur kardeşlerin de aralarında bulunuduğu 31 ünlü ismin sevgi mesajlarını mağaza vitrinlerine yazıyor. 14 Şubat'a kadar Capitol müşterileri beğendikleri üç mesajı seçecek. En güzel 3 mesajın sahipleri birer hediye ile ödüllendirilirken, bu mesajları yazan ünlüler 14 Şubat'tan sonra Capitol müşterileri ile buluşacak.

M1 TEPE Alışveriş Merkezleri, 14 Şubat'ta alışveriş yapmaya gelen sevgililerin bu özel gününü fotoğraflayarak, Sevgililer Günü'ne özel hazırlanan çerçeveler içinde sevgililere hediye edecek.

OYPA,kozmetik, çikolata, hediyelik eşyalar, erkek ve kadın giysileri, ayakkabı, çanta gibi ürünlerde yüzde 30'lara varan indirim yapıyor.

GİMA saç kurutma makinesinden pelüş hayvanlara, rüzgar çanlarından kupa ve mumlara kadar bir çok üründe Sevgililer Günü'ne özel indirimler uyguluyor.

Zaman aşka ayarlanacak

ADİDAS 'saatleri aşka ayarlama zamanı' diyor. Adidas saatlerin fiyatları 35 ile 200 dolar arasında değişiyor.

DİESEL 100 dolar ile 400 dolar arasında değişen fiyatlarla saat seçenekleri sunuyor.

CITIZEN saatlerin fiyatları 50 ile 1000 dolar arasında değişiyor.

ARMANİ saatler 80’ni aşkın modeliyle 150 ile 650 dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Havada 14 Şubat indirimi

THY, yurtdışı hatlarında 11-14 Şubat 2002 tarihleri arasında gidiş, 16-20 Şubat 2002 tarihleri arasında da dönüş yapacak yolculara, özel fiyat uygulayacak. Amsterdam, Paris, Nice, Londra, Roma, Milano, Madrid, Barcelona, Atina, Budapeşte, Prag, Viyana ve Berlin'e gitmek isteyen yolcular, gidiş-dönüş bileti için ‘business’ sınıfında 499, ‘ekonomi’ sınıfında da 199 dolar ödeyecek. Aynı tarihlerde Bangkok, Singapur, Kuala Lumpur, Pekin ve Şanghay'a gidiş-dönüş business bilet fiyatı 699, ekonomi sınıfı bileti ise 499 dolar.

D&R'dan sevgiliye özel indirim

D&R, Sevgililer Günü için çok özel hediyeler hazırladı. D&R'larda kalpli peluş yastıklardan kalpli mumlara, kalpli balon çeşitlerinden aşk şiirleri antolojilerine, aşk şarkıları albümlerinden aşk filmleri seçeneklerine kadar bir çok hediye bulabilmek mümkün. D&R'lardan alınacak kalp stickerli ürünlerde de sürpriz indirimler tüketicileri bekliyor.

Ayrıca Sevgililer Günü'nde Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ Vizontele filminin DVD ve VCD'lerinin imza günü için saat 16:30'da Bakırköy D&R'da biraraya geliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!