Boran avukatlık bürosunu açtı

Güncelleme Tarihi:

Boran avukatlık bürosunu açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 00:00

Türkiye’nin pekçok yerinde hakimlik yapan ve Türk hukukuna yaptığı katkılarla adından sıkça söz ettiren emekli hakim Beyazıt Boran mesleki yaşamına kurduğu avukatlık bürosunda devam edecek.

Kadının zina yapmasını suç sayan yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettiren ve kadınlar aleyhine olan bu ayrımcılığı tek başına ortadan kaldırabilen, trafik kazalarında "trafik canavarına dur diyecek" kararlara imza atıp, basın ve kamuoyunun takdirini toplayan Hakim Beyazıt Boran dün mesleki yaşamına Avukat olarak devam edeceği Ankara Çankaya’da bulunan avukatlık bürosunun açılışını yaptı.

Açılışa eski Devlet Bakanı Salih Yıldırım, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ateş Amiklioğlu, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Yardımcı, çok sayıda meslektaşı ve dostları katıldı. Açılışta konuşan Boran, mesleki yaşamıma bir virgül koyup Türk hukukuna artık avukat olarak hizmet edeceğini söylerken, "Hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması için mücadelem devam edecektir" dedi. Eski Bakan Amiklioğlu ise, Boran’ın Türk hukukuna yapmış olduğu üstün hizmet ve katkıları anlatarak "Boran bizim gurur abidemizdir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!