Fiat'ın spor otomobili Sedici Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Fiatın spor otomobili Sedici Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 14:29

Fiat'ın spor amaçlı otomobili (SUV) Sedici, Türkiye pazarına sunuldu. Fiat Sedici 44 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Sedici'nin tanıtım toplantısında konuşan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, otomotiv pazarının 2006 yılı performansını değerlendirdi. Bu yılın inişli çıkışlı bir seyir izlediğini, ilk 5 ayın çok güçlü olduğunu anımsatan Baş, ancak son dalgalanmadan sektörün de etkilendiğini anlattı.

2006 yılında Fiat'ın pazarda en çok pazar kazanan marka olduğunu bildiren Baş, Fiat'ın Grande Punto ile başlayan değişim sürecine dikkat çekti. Fiat'ın marka hedefinin, yeni ürünlerle müşteri profilini genişletmek olduğunu ifade eden Baş, orta ve uzun vadede pazar paylarını artırmak istediklerini kaydetti. Baş, yeni ürünleri Sedici'nin SUV kategorisinde yıldız olmasını beklediklerini belirterek, Fiat'ın değişimini Sedici, Linea ve Bravo ile sürdüreceğini söyledi.

Fiat Marka Müdürü Banu Kalay da, SUV kategorisinde Türkiye'de 2001 yılından sonra büyüme gösterdiğini, özellikle bayan müşteriler arasında SUV'ların moda haline geldiğini anlattı. Fiat Sedici'nin de müşteri kitlesini, bekar bayanlar ve yeni evli çiftlerin oluşturacağını ifade eden Kalay, Sedici'nin sadece arazide değil şehir içi kullanımında da önemli ayrıcalıklar sunduğunu anlattı.

SEDICI

“Asıl Macera Şehirde” projesinin ana unsuru olan Fiat Sedici, SUV segmentinde yeni bir kulvar açmaya hazırlanıyor.
Tasarımcı Giorgetto Guigiaro tarafından tasarlanan Sedici 4x4'te bulunan üç ayrı çekiş sistemi otomobili sınıfında farklı kılıyor. Sedici, şehir içi ve otoyollarda 4x2 ekonomik modu sayesinde daha performanslı ve daha ekonomik kullanım sağlarken, 4x4 arazi modu ise zorlu off-road şartlarında devreye giriyor.

Türkiye'de 1,6 16V düz vites ve 1,6 16V otomotiv vites versiyonuyla satışa sunulan Sedici'nin düz vites versiyonu şehir içinde 8,9 litre, şehir dışında 6,1 litre, otomatik versiyonu da şehir içinde 9,8 litre, şehir dışında 6,4 litre yakıt tüketiyor. Fiat Sedici 44 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!