Burcu Esmersoy Ä°talya'da dini törenle evlendi

Güncelleme Tarihi:

Burcu Esmersoy İtalyada dini törenle evlendi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 00:00

Geçtiğimiz yıl Paris'teki Türk konsolosluğunda Ferrari'nin reklam müdürü Massimo Cusimano'yla evlenen spor spikeri Burcu Esmersoy, bu kez eşinin memleketi İtalya'da dini nikah kıydı. Bolonya'daki küçük bir kiliside yapılan dini nikahla evlenen Esmersoy, dinini değiştirmediğini belirtti.

Haberin Devamı

Formula 1 yarışında tanıştığı Ferrari'nin reklam müdürü Massimo Cusimano'yla, geçtiğimiz yıl Paris'teki Türk konsolosluğunda evlenen spor spikeri Burcu Esmersoy, bu kez eşinin doğduğu yer olan Bolonya'da kilise nikahıyla evlendi. Geçtiğimiz kış İtalya'da belediye nikahıyla evlendiğini, ancak eşi ve ailesi için belediye nikahının önemli olmadığını, bu yüzden 28 Ekim'de kilise nikahıyla evlendiklerini belirten Esmersoy, "Sonunda gelinlik giyip, balayına çıkabileceğim" dedi.

Burcu Esmersoy İtalyada dini törenle evlendi
Â
Burcu Esmersoy İtalyada dini törenle evlendi

Din değiştirmediğinin altını bir kez daha çizen güzel sunucu, şu açıklamayı yaptı: "Ben onların dini nikahlarını, bizim dini nikahımız gibi düşünürdüm. Yani bir Müslüman ancak bir Müslüman ile dini nikah yapabilir, onlar için de öyledir zannediyordum. Eşim böyle olmadığını söyleyese de biz araştırmaya başladık. Roma'ya Vetikan'a gittik. Orada bize dediler ki; 'Bizim için hiçbir sakıncası yok. Sadece yaşadığınız yere gideceksiniz, oranın kilisesinin rahibi size onay verirse, evlenebilirsiniz. O zaman da din değiştirmenize gerek yok' dedi. Onlar buna karışık nikah diyorlar. Geçtiğimiz aylarda evlendiğimiz kilisenin rahibinin karşısına geçtik ve bize onay verdi. Onları tek ilgilendiren şey, doğucak çocuğun dininin ne olacağı. Ben de o zaman, 'Benim çocuğum Türkiye'de doğarsa Müslüman olur, eğer yurt dışında doğarsa da Hıristiyan olur' dedim. Sonuç olarak çok şanslıydık. Çünkü dediğim gibi modern bir rahipti. Bazıları asla din değiştirmeden dini nikah yapmaya onay vermiyormuş."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!