Renda Köşkü için belediye ve üniversiteyle işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Renda Köşkü için belediye ve üniversiteyle işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:00

Türkiye Kızılay Derneği, evde bakım hizmeti, kan kampanyası, tanıtım faaliyetleri, Renda Köşkü’nün değerlendirilmesi, arşiv çalışmaları gibi konularda ODTÜ ve Çankaya Belediyesi ile iş birliği yapacak.

Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Pamir, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla, Kızılay-ODTÜ-Çankaya Belediyesi iş birliği ile hazırlanacak projeler hakkında bilgi verdiler.

Küçükali, iş birliği kapsamında Çankaya Belediyesi ile evde bakım hizmeti, kan kampanyası ve tanıtım faaliyetleri konularında, Türk Kızılayının ilk üniversite şubesini açtığı ODTÜ ile de mülkiyeti Kızılaya ait olan Renda Köşkü başta olmak üzere, arşiv çalışmaları ve üniversite şubeleri konularında projeler hazırlanacağını bildirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz da, Kızılayın ülkenin en köklü kurumlarından biri olduğuna işaret ederek, "Kızılay ile el ele vermek görevimizdir" dedi.

Eryılmaz, Kurban Bayramı’nda hayvanların ehil olmayan kişilerce sokaklarda kesilmesi gibi alışılagelmiş görüntülerle karşılaşmak istemediklerini, bu konuda Kızılay ile bir proje hazırlayacaklarını bildirdi.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pamir de, Kızılay ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Üniversitelerinin Mimarlık Araştırma Merkezi bünyesinde Türkiye Kızılay Derneği Araştırmaları Merkezi oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Pamir, Türk Kızılayının çadır, yardım paketi üretimi gibi bir çok çalışması bulunduğunu, merkezde bu çalışmalara yönelik araştırmaların yapıldığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!