Vietnam gibi

Güncelleme Tarihi:

Vietnam gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

Kurtköy’deki seramik fabrikasında klor kazanı patladı. Çevredeki okul ve işyerleri kapatıldı. Patlama sonrası görüntüler, Vietnam Savaşı’nın sembolü haline gelen Pulitzer ödüllü fotoğrafı hatırlattı.

İSTANBUL Kurtköy’de bir seramik fabrikasında patlayan klor kazanı, Vietnam Savaşı’nın sembolü haline gelen ödüllü Kim Phuk fotoğrafını hatırlatan sahnelere neden oldu. Kurtköy Kavakpınar Mahallesi’nde 300 kişinin çalıştığı Serapool Seramik Fabrikası’nda dün sabah saat 08.15’te yangın çıktı. Kaynak yapılırken çıkan yangın sırasında, klor kazanı patladı. Yayılan klorla birlikte geniş bir alanı sarı duman kapladı. Yanan fabrika ile çevresinde bulunan fabrika çalışanları tahliye edildi.

Pendik, Kartal ve Tuzla itfaiyelerinin çabasıyla yangın 3 saatte söndürülebildi. Fabrikada seramik yapımında kullanılan klor gazının oldukça tehlikeli olduğu açıklandı. Dumanla birlikte fabrika güneyindeki, Fuat Köprülü ve Kavakpınar ilköğretim okulunlarında beden eğitim dersindeki 31 öğrenci ile çevre sakinlerinden üç kişi boğazlarında yanma şikayeti ile Pendik Devlet Hastanesi ile Pendik Hospital’a kaldırıldı.

Pendik Sağlık Grup Başkanlığı’nın talimatı ile bölgede ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. Hastanede gazdan etkilenlerin damar yolları açıldı ve oksijen verildi. Doktorlar sağlık durumu ciddi olan hasta bulunmadığını söyledi. Seramik Fabrikasının 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden birinci sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatı ile faaliyete geçtiği öğrenildi.

Yangın seyri
/images/100/0x0/55eb6819f018fbb8f8bf11d3


Fabrikanın klor tankının patlaması Kavakpınar Mahallesi sakinlerinden bazılarını hiç de endişelendirmedi. Vatandaşlardan bazıları, zehirli klor gazına maruz kalma ihtimaline karşın, gecekondularının damına çıkıp yangını izlediler. Dumandan etkilenen öğrencilere kaldırıldıkları hastanelerde, oksijen maskesi takıldı. Damar yolları açılan ve oksijen verilen öğrencilerin hayati tehlikesinin olmadığı söylendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!