Enver Yücel: Mantar dershanecilik son bulmalı

Güncelleme Tarihi:

Enver Yücel: Mantar dershanecilik son bulmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 00:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’le görüşen özel öğretim kurumları yöneticileri sektörün sıkıntılarını anlatarak, denetimlerin arttırılmasını istedi.

ANKARA Özel Okullar Derneği, Ege Özel Okullar Derneği Türk Özel Okullar Derneği (TÖDER) ve Bahçeşehir Özel Eğitim Kurumları yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i ziyaret etti.

Türkiye’nin özel öğretimdeki sorunlarının tartışıldığı toplantıda önemli kararlar alındığını söyleyen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, "Özel eğitim daha çok denetlenmeli" dedi.

Özel öğretime devlet desteğinin şart olduğunu savunan Yücel, bu konuda Bakan Çelik’in de kendilerine destek verdiğini belirterek söyle konuştu:

"Gelişmiş ülkelerde özel öğretimin oranı en az yüzde 20’lerde. Türkiye’de ise bu rakam 1.9 civarında. Bu rakam mutlaka artmalı. Özel öğretim kamuoyuna yanlış anlatıldı. Önümüzdeki zamanda bunu anlatacağız. Özel okullar zengin aile çocuklarının okuduğu kulüpler değildir. Bu noktada devlet bize destek vermeli. 625 Sayılı Özel Öğretim Yasası’nda bizim bazı isteklerimiz vardı. Bunlar son aşamada kanun metninden çıkarıldı. Biz burada devletten özel okulda okuyan çocuklara bin YTL’lik destek olmasını isteöiştik. Özel öğretimde parası olan vermeli parası olmayanın parasını da devlet ya burs ya da borç olarak vermelidir. Sayın Bakanımıza bunların hepsini anlattık. Kendisi, "özel öğretimin oranının artmasını istediğini ve kanununun yönetmelikleri hazırlanırken sektör temsilcilerinin de çağırılacağını" söyledi."

ANKARA’DA MANTAR DERSANE ÇOK

Başkent’te kaçak dershanelerin fazla olduğuna dikkan çeken Yücel sözlerine şöyle devam etti: "Ankara’da apartman dairesi dersaneciliği dediğimiz şey çok daha fazla. 600’e yakın dershane var. Bu kadar dershane İstnbul’da bile yok. Bunların çoğu kaçak ve her gün mantar gibi türüyorlar. Eğitim öğretim yapılıyorsa daha dikkatli olunması lazım. Ankara düzenli bir şehir derler ama bu konuda biraz dağınık ve denetimsiz. Bu konuları da Bakan Çelik’le konuştuk. O da bize destek vereceğini ve denetimlerin sıklaşacağını söyledi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!