İmamın 15 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

İmamın 15 yıl hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 14:33

Adana'da, Pakistan'daki depremzedelere yardım için toplanan paralardan 150 YTL'yi zimmetine geçirdiği iddia edilen imam 47 yaşındaki Cuma Sarı, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. İmam Sarı, “Parayı ceketimin cebinde unutmuşum” diyerek kendini savundu.

Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Erciyes Camii'nin imamı Cuma Sarı ile cami derneği üyeleri, Pakistan'daki depremzedelere yardım için Yüreğir Kaymakamlığı'nın onayı ile geçen yıl 434.50 YTL para topladı. İddiaya göre, imam Sarı, bu paranın 283.50 YTL'sini dernek üyelerinin imzalarını taklit ederek İlçe Müftülüğü'ne teslim etti. 150 YTL'sini ise zimmetine geçirdi. Dernek üyeleri, Müftülüğe eksik paranın yatırıldığını öğrenince imam Sarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yapılan soruşturma sonunda imam Sarı hakkında Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘sahte evrak tanzim etmek ve zimmete para geçirmek’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuksuz olarak yargılanmaya başlayan imam Sarı, Müftülük talimatıyla Pakistan'daki depremzedelere para topladıklarını doğruladı. Toplam 434.50 YTL civarında para toplandığını belirten Sarı, “Parayı teslim ederken 150 YTL eksik çıktı. Yolda ya da abdest alırken düşürmüş olabileceğimi düşündüm. Bulamayınca maddi durumumda iyi olmadığı için 283.50 YTL para toplanmış gibi tutanak tanzim ederek teslim ettim. 2-3 hafta sonra eşim ceketin cebinde 150 YTL'yi bulup verdi. Ben de durumu müftülük yetkililerine anlattıktan sonra parayı yatırdım. O dönemi ceketimi hiç giymemiştim. Yardım için toplanan parayı mal edinmek için almadım” diyerek kendini savundu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan cami derneği üyelerinden 57 yaşındaki Ahmet Ilıman ile aynı yaştaki Mehmet Karut, eksik parayı yatırdığı için imamdan şikayetçi olmadı. Diğer cami derneği üyeleri 45 yaşındaki Cemal Koçak ile 59 yaşındaki Ahmet Satar ise imamdan şikayetçi oldu.

Duruşma imamın tanıklarının dinlenmesi için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!