Papa bahane

Güncelleme Tarihi:

Papa bahane
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 00:00

Asker kaçağı olan silahsız bir hava korsanı Tiran-İstanbul seferini yapan THY uçağını 107 yolcu ve 6 mürettebatla İtalya’ya kaçırdı. Arnavutluk’un iltica talebini reddettiği firari korsan bu kez de İtalya’ya sığındı. Dolandırıcılık sabıkası olan korsan askerlik yapmamak için her yolu denemiş.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) 5’i Türk 107 yolcusu ile Tiran-İstanbul seferini yapan Boeing 737/400 tipi Çanakkale isimli uçağı, asker firarisi olduğu belirlenen Hakan Ekinci tarafından kaçırıldı. Yunanistan hava sahası üzerinde kaçırılan uçak, savaş uçakları eşliğinde NATO tarafından kullanılan ve sivil uçuşlara da açık İtalya’nın Brindisi Askeri Havalimanı’na indirildi. İlk olarak Papa’nın Türkiye ziyaretini protesto etmek istediğini söyleyen korsanın askerlik yapmamak için her yolu deneyen biri olduğu anlaşıldı. Uçakta yanında bomba olduğunu söyleyen Ekinci İtalya’dan sığınma talebinde bulundu.

/images/100/0x0/55eb4caef018fbb8f8b84d0b

Tiran’ın Rinas Havalimanı’ndan dün saat 17.20’de 107 yolcu ve 6 mürettebat ile hareket eden TK 1476 sefer sayılı ve TC-JET kuyruk tescilli THY uçağı, Yunanistan hava sahasına girdiğinde kaçırılma sinyali verdi. Kaptan Pilot Mürsel Gökalp, yardımcı pilot Yavuz Yılmaz yönetimindeki uçaktan iki kez verilen kaçırılma sinyalinin ardından alarma geçen Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı 2 adet F-16 uçağı acilen havalandı. 4 İtalyan uçağının da eşlik ettiği korsan ilk olarak İtalya’nın Roma Havalimanı’na gitmek istediğini belirtti. Ancak uçak

İtalya hava sahasına girdiğinde kaptan pilot Mürsel Gökalp korsanlara yeterli yakıtının olmadığını söyledi. Uçak, İtalyan 38’nci Fırtına Komando Birliği’ne bağlı F-16 savaş uçakları eşliğinde 18:52’de Brindisi Askeri Havalimanı’na indirildi.

YOLCULAR SERBEST

Uçak indikten sonra THY genel müdürlüğü ile telefonla irtibata geçen Kaptan Pilot Mürsel Gökalp, korsanların silahsız olduğunu ve üzerlerinde bomba taşıdıklarını söyleyerek uçağı kaçırdıklarını kaydetti. Havalimanına gelen Brindisi Valisi Marino Tofaro korsanla pazarlığa başladı.

Haberin Devamı

İtalya sivil havacılık teşkilatı müdür yardımcısı Salvatore Sciacchitano, korsanların "saldırgan olmadıklarını" ve yolcuları bırakmaya hazır olduklarını söyledi. Korsanların, İtalya’dan siyasi sığınma talebi istediği öne sürüldü. Bir süre sonra ise yolcular ve mürettebat tahliye edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

KIZKARDEŞİ: BEN ONA DELİ DİYORDUM

THY uçağını kaçıran Hakan Ekinci'nin kızkardeşi Zeynep Ekinci Aykut, İzmir'de yayın yapan Yerel İzmir TV'yi telefonla arayarak yayına bağlandı.

Zeynep Ekinci Aykut, “O askerden firar etmedi. Hava değişimine geldi. Ben O'na deli diyordum. Askerliğe karşı yaptığı eylemlere alışkındık, ama bu uçak kaçırma eylemi beni yıktı. Kulağının arkasına Atatürk'ün imzasını dövme olarak yaptırmıştı. Elinden Kuran düşmezdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!