Devleri seyircisi yıktı

Güncelleme Tarihi:

Devleri seyircisi yıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 00:00

PFDK, taraftarlarının taşkınlığı nedeniyle iki kulübe ağır fatura çıkardı. Küfrün devamı halinde Beşiktaş’ın 3 puanı silinecek. Nihat Özdemir’e de 15 gün ceza verildi.

TARAFTARLARININ yaptıkları kötü tezahüratlar devlere ağır fatura olarak geri döndü. Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), yeni talimatları gereği, İnönü ve Ali Sami Yen statlarında yükselen çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle Beşiktaş ile Galatasaray’a 250’şer bin YTL para cezası kesti. Kurul, Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nda Ankaragücü ile oynayacağı ligin 7. hafta maçında da seyircilerinin küfür ve kötü tezahürata devam etmesi halinde, siyah beyazlı ekibin 3 puanını silecek. PFDK, ayrıca federasyonun saygınlığını zedeleyici açıklamalarda bulunan Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir’e de 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Dün yaşanan bu gelişmeler Beşiktaş Kulübü’nde soğuk duş etkisi yarattı. Harekete geçen başkan Yıldırım Demirören, ikinci başkan Murat Aksu ve yönetimini radikal kararlar almaya itti. Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu taraftarların kötü söylemlerini artık sona erdirmeleri için yoğun bir çalışma yaptıklarını ve sert önlemler alınması için uğraş verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Üç maçta kesilen 250 bin YTL para cezası bizi oldukça üzdü. Taraftar komitelerine, derneklere bu konuda uyarılar yapacağız. Kimsenin Beşiktaş kulübüne zarar vermeye hakkı yoktur. Kötü tezahürat yapan seyirciyi tribündeki taraftarlar kendi aralarında kontrol etmeli. Beşiktaş’ı seven, Beşiktaş’a destek veren herkes bu seferberlikte yerini almalı. A.Gücü maçında özel güvenlik güçleri, tahrik edici davranışlarda bulunan ve küfür eden taraftarları tespit edip, gerekli müdahaleyi yapacaktır."

G.Saray’a da aynı tarife

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), birçok dosyasını karara bağladığı toplantısında, Galatasaray’ı da 250 bin YTL para cezasına çarptırdı. Kurul kararında, Gaziantepspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmalarını gösterdi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!