Şeytanın aklına gelmez

Güncelleme Tarihi:

Şeytanın aklına gelmez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 12:11

Adana’da satın aldıkları bisküviye uyku ilacı karıştırıp, “Sattığınız bisküvi bayat çıktı” diyerek döndükleri marketin sahiplerine yedirip, uyutarak parasını çaldıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Bu şekilde yapılmış 3 ayrı hırsızlık olayının 2'sinin faili olarak aranan zanlılardan Serkan A. çıkartıldığı mahkemece tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı.

İlk olay, Kocavezir Mahallesi’ndeki bakkalda meydana geldi. 16 yaşındaki S.G.’nin bulunduğu bakkala gelen 2 hırsız, bisküvi satın alıp, çıktıktan birkaç dakika sonra geri döndü. Zanlılar, “Bu bisküvinin tadı acı. Süresi geçmiş” diyerek, paralarını geri istedi. Zanlılardan bisküviyi alan S.G., acı olamayacağını söyleyip, bir bisküvi yedi, kısa süre sonra da kendinden geçti. Zanlılar, kasadaki 50 YTL’yi alıp, kaçtı.

Bu olaydan 2 gün sonra ilaçlı bisküviyle bir hırsızlık olayı da Yeşilevler Mahallesi Özgür Caddesi’nde yaşandı. Ali Kırlı’nın işlettiği Gönül Market’e gelen 2 zanlı, yine bisküvi satın aldı, birkaç dakika sonra da, satılan bisküvinin bayat olduğunu iddia ederek, değiştirilmesini istedi. “Marketinizde bayat bisküvi satıyorsunuz. İnanmıyorsanız tadına bakın” diyen zanlılara aldanan market sahibi, uzatılan bisküviden yiyince bayıldı. Karlı’nın cebindeki 600 YTL’yi alan zanlılar kaçtı.
Şeytanın aklına gelmez
İlaçlı bisküvi ile uyutularak soyulan Market sahibi Yılmaz Büyükkaya, ambulansa giderken ayakta uyudu.


Kırlı ile S.G.’nin ifadelerine başvuran polis, birinin elinin üzerinde dövme olduğu belirlenen soygun zanlılarını araştırdı. Gaspın genellikle kenar mahallelerde meydana gelmesi nedeniyle bu bölgelerde yoğunlaşan polis, kolu dövmeli Serkan A. ile Emrah U.’yu yakaladı. Yapılan yüzleştirmede A.’nın soygunu yapan 2 kişiden biri olduğu, yanındaki Uludere’nin olayla bağlantısı olmadığı belirlendi. Avcuoğlu, sorgulamasından sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Uludere ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İlaçlı bisküviyle soygun olayının bir failinin yakalanması bakkal ve marketleri sevindirdi, ancak, A.’nın tutuklanmasından bir gün sonra, benzer bir gasp olayı daha meydana geldi.

Bugün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, zanlıların kurbanı bu kez Akkapı Mahallesi Şıh Cemil Caddesi’ndeki Enes Gıda Pazarı’nın sahibi 25 yaşındaki Yılmaz Büyükkaya oldu. İşyerinde temizlik yapan Yılmaz Büyükkaya'dan, biri dışarıda bekleyen 2 zanlı meyve suyu ve bisküvi aldı. Marketin önünde meyve suyunu içen zanlılardan biri içeri girip, bisküvinin bayat olduğunu söyledi. Zanlının tadına bakması için uzattığı bisküviden ısıran Büyükkaya, kendinden geçti.

ŞEBEKE GİBİ

Büyükkaya baygın halde yere düşerken, gaspçılar kasadaki 165 YTL’yi aldı. Bu sırada işyerine gelen market sahibinin kardeşi 18 yaşındaki Murat Büyükkaya, zanlıları fark etti. Kaçmaya çalışan gaspçılardan birini 200 metre kovalayıp, yakalayan Murat Büyükkaya, çaldıkları paranın 50 YTL’sini geri almayı başardı. Kovalamaca sırasında market sahibinin baygın ve içeride başka kimsenin kalmamasını fırsat bilen 3 kişi de içeri girip, Yılmaz Büyükkaya’nın cep telefonunu çaldı. 5 kişi oldukları sanılan zanlılar kaçtı. Polis soruşturmayı sürdürürken, Yılmaz Büyükkaya çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne götürülerek, tedaviye alındı.

Zanlıların, aldıkları kaymaklı bisküvilerin içine uyku ilacını şırınga ile ekledikleri belirlendi. İlaçlı bisküviyle soygun olaylarının artması üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü, üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla Adana Bakkallar ve Bayiler Odası’nı yazıyla uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!