Ben bunları 100. yıllarında şampiyon yaptırmam

Nihat Özdemir’in "Aleyhimize çalışma var" sözleriyle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’u işaret ettiği ileri sürüldü. Sarı lacivertlilerin rahatsızlık duyduğu diğer isimler ise Ali Aydın, Şükrü Yazıcıoğlu ve Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet.

FENERBAHÇE Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Sakaryaspor maçından hemen sonra zehir zemberek bir açıklama yaparak, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu’nu suçluyordu...

Fenerbahçe’yiz oyuna gelmeyiz

Bu açıklamalara, muhatapları gerekli yanıtı verdiler. Ancak, Özdemir’in isim vermeden suçladığı bir kesim daha vardı. Fenerbahçe Başkan Vekili, "Artık herkesin kendi takımının formasını giyerek sahaya çıkmasını istiyoruz. Fenerbahçe, duyduğu sıkıntıları spor kamuoyu ile paylaşmaktadır. Aldığımız duyumlara göre Fenerbahçe aleyhine çalışmalar yapılmaktadır. Biz Fenerbahçe’yiz, oyuna gelmeyiz. Ve kurulan bütün oyunların altından kalkmasını da biliriz."

Bu açıklamalar yenilir yutulur gibi değildi.

- Kimler formalarını giymeliydi?

- Fenerbahçe aleyhine kimler çalışma yapıyordu?

Ve Özdemir kimleri işaret ediyordu?

Gelin bu açıklamaların perde arkasına geçelim ve Fenerbahçe camiasında, yöneticilerin kulaklarına fısıldananlara değinelim.

Ulusoy’u işaret ediyor

Fenerbahçe yönetimi, Futbol Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’dan rahatsız. Rahatsız, çünkü Ulusoy’un yakın arkadaşlarıyla birlikteyken Fenerbahçe aleyhine konuştuğuna inanıyorlar.

Hatta bir adım daha ileri gidiyorlar ve Ulusoy’un, "100. yılda ben bunları şampiyon yapmayacağım" dediğini ileri sürüyorlar. Bu sözlerin doğruluk payı sorulduğunda da, "Hepsi bizim kulağımıza geliyor. Arkadaşlarıyla birlikte yediği yemeklerde bunlar konuşuluyor. Haluk Bey bunları duymadığımızı sanıyor ama..." yanıtını veriyorlar.

Nihat Özdemir’in açıklamarındaki ’birinci şifre’nin yani, "Artık herkesin kendi takımının formasını giyerek sahaya çıkmasını istiyoruz" sözlerinin açıklaması buydu.

Eşleri o kadar yakın ki...

Peki ya ikinci şifre? Yani, "Fenerbahçe aleyhine kimler, nasıl, çalışma yapıyorlar?" Sarı lacivertliler bu konuda da 3 isim ortaya atıyorlar. Bu isimlerin ilk sırasında Hakem Atama Komitesi Başkanı Ali Aydın var.

Daha önce Fenerbahçe-Ç.Rizespor maçında kart skandalı yaşayan ve Galatasaray- Beşiktaş derbisinde verdiği bir penaltı kararı sonrası hakemliği bırakan Ali Aydın... Ali Aydın daha önce hakkındaki, "Ulusoy’un hangi maça, hangi hakemi istediğini gözlerinden okur" yorumlarına hiçbir yanıt vermemişti.

Aydın, Fenerbahçe tarafından "Aleyhimize çalışıyor" diyerek işaret edilen isimlerden biri. Hatta sarı lacivertliler bir adım daha ileri gidip, "Aydın’ın eşi ile Ulusoy’un eşi o kadar yakın ki..." diye söze başlayıp sonra susuyorlar...

Hakem atamalarına etki

Sarı lacivertililerin gösterdiği iki isim daha var. Biri Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyonu’nda görev yapan Şükrü Yazıcıoğlu, diğeri de Haluk Ulusoy’un oğlu Saffet Ulusoy. Fenerbahçe camiası bu iki ismin de hakem /images/100/0x0/55eb23b3f018fbb8f8adcc8eatamalarında etkili olduğuna inanıyorlar.

İşte Nihat Özdemir’in açıklamalarının perde arkasında yatan olaylar ve isimler bunlar. Fenerbahçe Başkan Vekili’nin, "Şimdi de temiz lig isteyecekler mi?" diye gönderme yaptığı 3 kulüp; Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, sarı lacivertlilere yanıt verdiler.

Bakalım bu isimler bugün ne diyecekler?

Bu işin sonu iyi olmaz

F.BAHÇE
Asbaşkanı Mahmut Uslu, yeni transferlerle birlikte UEFA Kupası’nı kaldıracak bir kadro kurduklarını ve bu kadroyla önemli yerlere geleceklerini söyledi. Uslu, Edu’nun transferi nedeniyle Brezilya’da olduğu için Sakaryaspor maçını izleyemediğini belirterek, "Yenilmişiz. Bu sene yanlışlıklar aleyhimize yapılıyor. Yanlışlar da doğrular da herkese eşit dağılsın. Yoksa bu işin sonu iyi olmaz. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi batar" diye konuştu.

GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DAN FENERBAHÇE'YE YANIT

Gülme komşuna gelir başına

F.BAHÇE Başkan Vekili Nihat Özdemir’in, "Şimdi de temiz lig isteyecekler mi?" sözlerine G.Saray cephesinden sert tepki geldi. Yönetici Şükrü Ergün, "Bu, canı yanan bir insanın haykırışıdır, bağırmasıdır. Ben onları hiç ciddiye almadım. Geçen sezon bize gülüyor, ’fakir fukara edebiyatı yapıyorlar’ diyorlardı. Onlara bazı lafları hatırlatmak isterim: Bugün bana, yarın sana. Gülme komşuna gelir başına."

F.Bahçeliler geçen yıl neredeydi?

BEŞİKTAŞ yöneticisi Süleyman Eren, "F.Bahçeliler ya futbolu bilmiyorlar ya da provakasyon yapıyorlar" dedi. Ve şöyle devam etti: "Anelka’nın elle attığı golün üstünü örtmek istiyorlar. Anelka ile Burak’ın pozisyonlarını nasıl kıyaslıyorlar. Biz dostluk istiyoruz, onlar ise kaos. Şerefli ikincilikler yaşamamıza rağmen ’temiz futbol’ mesajlarını veren ilk kulüp Beşiktaş’tır. Geçen yıl neden sahaya ’temiz eller’ pankartı ile çıkmadılar?"

Nihat Özdemir’e aynen katılıyorum

TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Nihat Bey’e aynen katılıyorum. O zaman elle ilgili bir pankart açıldıysa, şimdiki durumu farklı bir şekilde de olsa protesto etmek lazım. Bu el F.Bahçe’nin işine yaradığı zaman eleştirildiyse, şimdi başka birinin işine yaradığında takdir etmek mümkün değildir. Biz elin her türlüsüne karşıyız. Bizim oyuncumuz benzeri bir davranışta bulunursa da tutumumuz değişmezdi" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları