Benzin istasyonunda facia

Güncelleme Tarihi:

Benzin istasyonunda facia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 11:54

Konya'da akaryakıt istasyonunda park eden kamyonun gölgesinde yakılan tüp patladı. 7 kişi yanarak can verdi.

Haberin Devamı

Konya'da bir akaryakıt istasyonunun park alanında meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 7 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. 4 kamyon ve 3 minibüsün tamamen yandığı olaya, şoförlerin yükünde çakmak ve maytaplar da bulunan kamyonların yakınında piknik tüpüyle yemek yapmasının neden olduğu açıklandı.

Ölenlerin yakınları, patlamada parçalanmış cesetlerin kimliklerini tespit etti. Cesetlerin, Mustafa Demir, İsmail Yelal, Abdullah Kalaycı, Ali ve Mehmet Baran ile Mustafa ve Hulusi Kaya'ya ait olduğu belirlendi.Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayda yaralananların sayısının daha önce 4 kişi olarak açıklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaralı olarak hastaneye gelen Celalettin Gürbüz ve Durmuş Pekil, hastanede yaşanan kargaşa nedeniyle bu olaya yazılmış. Bu kişilerin yüksekten düşme sonucu yaralandığı ve bölgeye yakın bir yerden geldiği belirlendi. Patlamada sadece Derviş Sirvendi (44) ve Halil Boran'ın (13) yaralandığı kesinleşti.”

Haberin Devamı

Olay saat 10.30'da Konya- Adana Çevre Yolu'nun 10'uncu kilometresindeki Eltetik Akaryakıt İstasyonu'nda meydana geldi. Pompaların bulunduğu yere 75 metre uzaklıktaki parkta, 3 kamyonda seyyar satıcılar için getirilen malzemeleri 4 minibüse aktaran şoförler, yemek yapmak için bir kamyonun gölgesinde piknik tüpünü yaktı. Bu sırada henüz bilinmeyen nedenle kamyon alev aldı. Kamyondaki yük arasında bulunan maytap ve çakmaklar de peşpeşe patlayınca alevler diğer kamyon ve minibüslere sıçradı ve ortalık cehenneme döndü.

Bölgeye gelen güvenlik güçleri çevrede önlem alırken, iftfaiye ve polis ekipleri alevlere müdahale etti. Polis panzerleri de alevlere su sıktı. Trafik polisleri, istasyonun hemen arkadasından geçen doğalgaz boru hattı nedeniyle, Konya- Adana çevre yolunda trafiği kesti.

Yaklaşık bir saatte söndürülebilen yangından sonra kamyon ve minibüslerin demir yığınına döndüğü parka biri parçalanan 7 kişinin cesedi bulundu. Parçalanan kişinin bazı organları 150 metre uzakta bulundu. Olaydan yaralı kurtulan 13 yaşındaki Halil Baran ile 44 yaşındaki Derviş Sürverdi, Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi.

Haberin Devamı

MAYTAP VE ÇAKMAK TAŞIYORLARDI

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede ilk belirlemelere göre 3 kamyonun Adana’dan maytap, çakmak, kırtasiye malzemesi getirdiği, bu malzemeleri istasyonun parkında, 6 ayrı minibüse boşalttıkları tesbit edildi. Malları yükleyen 2 minibüs olay yerinden ayrılırken, kalan 4 minibüse yükleme yapıldığı sırada, patlama ve ardından yangın meydana geldiği ortaya çıktı.

Patlamanın tüpün gaz kaçağından infalak etmesinden mi yoksa kamyondaki maytap ve çükmakları tutuşturmasından mı çıktığı henüz henüz netlik kazanmadı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları DHA muhabirlerine olayla ilgili şunları anlattı: “Biz müşterilere yakıt verirken yakınımızda aniden patlama oldu. Park alanında Adana’dan gelen kamyoncular, minibüslere mal bolaştıyordu. Bu kamyon ve minibüsler sürekli burada mal boşaltırdı. Kendilerini tanıyoruz. Bu sırada, kamyonun yanında piknik tüpünde yemek yapıyorlardı. Hemen itfaiyeyi aradık. Alevler bir anda büyüdü. Kamyon ve minibüsler art arda patladı.”

Haberin Devamı

YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Olayı haber alır almaz akaryakıt istasyonuna gelen ölenlerin yakınları gördükleri manzara karşısında sinir krizleri geçirdi. Gözyaşı döküp, feryat edenler, yakınlarının cesetleri yandığı için teşhis edemedi. Cenazelerin savcılık incelemesinin ardından morga kaldırılacağı, daha sonra DNA testleriyle kimlik belirlemesinin yapılacağı öğrenildi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Akaryakıt istasoyunun park alanında meydana gelen patlamada, 42 GH 209, 42 KK 717, 42 KH 603 ve 01 GM 039 plakalı minibüsler ile 01 CB 316, 42 L 0364 ve 42 L 4812 palakalı kamyonlar tamamen yandı. Bu araçlarda bulunan, Mustafa Kaya, Hulisi Kaya, Ali Baran, Mehmet Baran ve Abdullah Kalaycı’nın hayatını kaybettiği olay yerine gelen yakınlarının ifadeleri doğrultusunda belirlendi. Polis, ölen diğer 2 kişinin kimliklerini araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!