Büyük Kolej ligden çekildi

Güncelleme Tarihi:

Büyük Kolej ligden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 14:10

Büyük Kolej Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi'nden çekildi. Büyük Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay, ligden çekilme kararıyla ilgili olarak, "Bu kararı almamızda, sponsorluk görüşmelerimizin olumlu sonuç vermemesi önemli bir etken oldu" dedi.

Doğay, açıklamasında şunları söyledi: “Ankara basketbolunu, 6 yıl süresince Basketbol Birinci Liginde gururla temsil ettik. Bu süre içerisinde bir kez Koraç Kupasına katıldık, ülkemizin ve okulumuzun bayrağını Avrupa'da da dalgalandırdık. Efes Pilsen, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve ligimizin birçok güçlü ekibini yenme onurunu bir okul takımı olarak öğrencilerimize ve velilerimize yaşattık.

Basketbolda bir kolej takımı olarak önemli bir görevimiz de alt yapılarda sporcu yetiştirerek Türk sporuna kazandırmaktır. Bu bilinçle, Birinci Ligde geçirdiğimiz 6 sezonun bazılarında, sadece Türk oyunculardan oluşan kadromuzla mücadele ederek, altyapıdan gelen gençlerimize yol açtık, onların yetişmesine yardımcı olduk.
Okul olarak 20. yılını kutlayan Büyük Kolej, eğitimde dünya okulları ile denklik sağlayan Dünya Okullar Birliği'ne (CIS) tam akredite olan Türkiye'deki 2. okul oldu. Eğitim sektöründe gösterdiğimiz haklı başarıyı, daha da ileri noktalara taşımak arzusundayız.

Büyük Kolej olarak basketbol yaşantımıza, yetiştirici özelliğimizi koruyarak devam edeceğiz. Yetiştiricilik görevimizden asla ödün vermeden yine basketbol ile iç içe yaşayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!