Yazar Metin Kaçan ‘tecavüz’ suçundan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yazar Metin Kaçan ‘tecavüz’ suçundan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 18:15

Yazar Metin Kaçan, 11 yıl önce önce adının karıştığı tecavüz suçundan dolayı hakkında kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası nedeniyle, amcası Asım Kaçan’ın cenaze töreni için geldiği, babaocağı ve dogum yeri Kayseri’nin İncesu İlçesi'nde tutuklandı. Hakkındaki karar vicahiye çevrilen 45 yaşındaki Metin Kaçan, tutuklanarak Kayseri Cezaevi'ne konuldu.

İncesu İlçesi'nde 1961 yılında dünyaya geldikten sonra ağabeyi karikatürist Hasan Kaçan ile birlikte 6 aylıkken İstanbul’a giden Metin Kaçan, ‘Ağır Roman’, ‘Adalara Vapur’, ‘Fındık Sekiz’, ‘Harman Kaplan’ gibi romanlarıyla üne kavuştu. Metin Kaçan, 1995 yılında G.K. adlı reklam ve halkla ilişkiler uzmanı bir kıza, haber spikeri Alp Buğdaycı ile birlikte işkenceyle tecavüz suçundan, Beyoğlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 yıl 9 ay hapis, ‘müessir fiil' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaçan ile Buğdaycı 8 ay tutuklu kaldıktan sonra, 50 YTL kefaletle tahliye oldu. Ancak, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Metin Kaçan hakkındaki kararı onadı. Hakkında yakalama kararı bulunan Metin Kaçan, dün doğum yeri ve baba ocağı İncesu İlçesi'ne gelerek, ölen amcası Asım Kaçan’ın cenaze ve taziyesine katıldı. İncesu Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine, hakkında yakalama kararı bulunan Metin Kaçan yakalanarak nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilen Metin Kaçan, Kayseri Cezaevi'ne konuldu.

Metin Kaçan, tutuklama kararının ardından fotografını çeken ve görüntüsünü alan DHA muhabirine “İstersen grup resmi de verebilirim” diye bağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!