SSK primlerini belediyeye ödetmiş

Güncelleme Tarihi:

SSK primlerini belediyeye ödetmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 00:00

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin 10 yıllık geriye dönük SSK primlerini belediyeye ödettiği ortaya çıktı. Uzmanlar, seçilmişlerin isteğe bağlı sigorta yaptırıp, primlerini ceplerinden ödemek zorunda olduğunu belirtiyor.

YENİ evlenen çiftlere ahlaklı yaşamaları için öğütler veren "Delilleriyle Aile İlmihali" kitabının dağıtımı gibi icraatlarıyla gündeme gelen Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin 10 yıllık SSK primini belediye kasasından ödettiği ortaya çıktı. Sigorta uzmanları, "Seçilmişler, isteğe bağlı sigorta yaptırabilir; primleri de geriye dönük değil, zamanında ve ceplerinden ödemek zorundalar. Bu işlemle devlet zarara uğratılmıştır" dedi.

GÜLLÜCE İSTEDİ

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, belediyede başkan yardımcısı olarak çalışırken 11 Haziran 2003’te belediyenin ’Hukuk Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonu’na yazılı bir önerge verdi. Danıştay 2’nci Dairesi’nin 1952/2937 esas sayılı kararını dayanak göstererek, emekli kesenek ve karşılıklarının belediye bütçesinden ödenmesini istedi. Komisyon, 3 Ekim 2003’te önergeyi, "Meclis’in karar vermesi gereken hususlardan olmaması sebebiyle dosyanın iadesi, komisyonumuzca oybirliğiyle uygun görülmüştür" diyerek reddetti.

Ancak bu karardan 1 gün önce dönemin Belediye Başkanı İdris Güllüce, Kaynarca SSK Müdürlüğü’ne yazı yazarak, yardımcısının SSK primlerinin geriye dönük olarak, 1994’ten itibaren ödenmesi işleminin yapılmasını istedi.

BAŞKAN OLDU, ÖDETTİ

SSK, Güllüce’nin talebiyle ilgili müfettişten görüş sordu. Bu arada 2004’te yerel seçimler yapıldı, Mehmet Demirci başkan oldu. Demirci, başkanlık koltuğuna oturuşundan hemen sonra SSK 1 No’lu Grup Başkanlığı sigorta müfettişi olan Orhan Eski’nin de raporu tamamlandı. Eski, Demirci’nin geriye dönük sigorta yapıp yapamayacağına ilişkin herhangi bir görüş bildirmeyen muğlak ifadeler içeren bir rapor düzenledi. Grup Başkanlığı’nın da onayladığı rapora dayanılarak, Demirci’nin geriye dönük 10 yıllık primlerinin ödenmesi kabul edildi. Başkanlık koltuğunda oturan Demirci de 10 yıllık primlerini belediye kasasından ödetti. Demirci’nin sözkonusu döneme ait prim ödemelerinin belediye kasasından (Belediyenin SSK sicil numarası 748904) ödendiği, SSK’nın sitesinden de belgelenmiş durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!