GeriSeyahat Tarihi yarımadada yeni bir adres Vakıf Han 94 yıl sonra otel oldu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tarihi yarımadada yeni bir adres Vakıf Han 94 yıl sonra otel oldu

Tarihi yarımadada yeni bir adres Vakıf Han 94 yıl sonra otel oldu

Tarihi yarımadaya bir beş yıldızlı otel daha eklendi. World Park Hotel, tarihi eserlere yakınlığıyla turistler için çok cazip bir seçenek. Ancak keyifli bir gün geçirmek isteyen İstanbullular da otelin sunduğu fırsatlardan yararlanma imkanına sahip. Masajlı jakuziden Türk hamamına kadar birçok hizmet veren otelin sağlık kulübü, kına gecesi yerine hamama gelmek isteyen gelin adaylarının favori mekanı olabilir.

Boğaz manzaralı teras restoran ise her türlü davet için ideal. Otel, toplantılar için bir iş merkezine de sahip.

İstanbul Eminönü’nde Doğubank’ı geçtikten hemen sonra eski Vakıf Han yerine artık bakımlı bir otel yükseliyor. World Park Hotel 6 katlı. En üst katından, Topkapı Sarayı’ndan Piyer Loti’ye kadar İstanbul’un en geniş açılı deniz manzaralarından biri görülüyor. Yaklaşık 1500 kişilik teras restoranda kahvaltı, öğle ve akşam yemeği servis ediliyor. Uluslararası mutfağa sahip restoranda mutfak 23.00’te kapanıyor, ancak arzu edenler 02.00’ye kadar manzaranın tadını çıkarabiliyor. Fiyat, kişi başı içki dahil 60 Euro civarında. Sabit bir oturma düzenine sahip olmayan restoran her türlü organizasyona hitap edecek şekilde düzenlenmiş. Restorandan biraz uzak olmakla birlikte anne babaların çocuklarını bırakabilecekleri bir çocuk odası mevcut.

TOPLANTI DÜZENLEMEK İÇİN BÖLÜMLER VAR

Aşağı inince karşınıza çıkan executive katlar (4. ve 5.) oteldeki diğer misafirleri rahatsız etmemek için daha bağımsız işliyor. Kendilerine ait check in ve out işlemleri var. Kırk kişilik bir toplantı odası bulunuyor. Amaç verimli bir çalışma ortamı sağlamak. Nitekim oteli gezdiğimiz sırada Sağlık Bakanlığı ekibi bu katta konaklıyordu. Burada konaklamak ilk 3 kata (business katlar) göre biraz daha pahalı. Giriş katında 250 kişilik bir toplantı salonu var.

JAKUZİ NEREDEYSE HAVUZ KADAR BÜYÜK

Alt katta bir de sağlık merkezi var. Türk hamamı, sauna, masaj odaları, dev bir jakuzi, taze sıkılmış tropikal meyve sularının hazırlandığı bir vitamin bar bulunuyor. Günübirlik gelen misafirler, giriş, masaj ve kese için 25 YTL veriyorlar. Bu kulüpten devamlı yararlanmak isteyenler için 1 aylık üyelik 150, 3 aylık 300, 6 aylık 400 ve 1 senelik üyelik 750 Euro. Tüm vücut masajı, lenf drenaj, selülit masajı, ayak masajı, aroma masajı, Türk hamamı merkezde sunulan diğer hizmetler. Ayrıca arzu edenlere masörler tarafından tıbbı masaj (bel ve boyun ağrıları ve spor sakatlıkları için) yaptırma imkanı da sağlanıyor.

172 oda olan otelde fiyatlar yeni açıldığı için çok pahalı değil. Tek kişilik standart oda KDV dahil 70, çift kişilik 80 Euro. Kral dairesi dahil 5 çeşit oda var. Şu anda balayına gelen çiftler için bir promosyon var. İlk gece bedava kalabiliyorlar.

Tarihi ve turistik bir bölgede bulunan World Park Hotel’in güvenliği UDM adlı özel bir şirket hem de otel görevlileri tarafından sağlanıyor. Hobyar Mah. Hamidiye Cad. No: 64 Eminönü. Tel: 0212 527 67 67, www.worldparkhotel.com

SON YILLARDA HARABEYE DÖNMÜŞTÜ

Bugün World Park Hotel’in bulunduğu bina, 1912 yılında dönemin tanınmış mimarlarından Kemalettin Bey tarafından 4. Vakıf Han olarak inşa edildi. I. Dünya Savaşı’ndan sonra İstanbul’u işgal eden Fransız kuvvetlerinin silah deposu olarak kullanıldı. Daha sonra han ve ticaret borsası olan 4. Vakıfhan, son yıllarda iyice köhneleşmiş ve kaderine terk edilmişti. 2000’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleyi aylık 487 bin YTL ile alan Gap-San Eserler AŞ, binayı restore etti ve 29 yıllığına kiraladı. Diyarbakırlı üç işadamı tarafından gerçekleştirilen projenin mimarı, aynı zamanda şirketin ortağı olan Sedat Eser. Proje, 15 ayda yaklaşık 15 milyon Euro’ya tamamlandı.
False