Son kurban Şerife

Güncelleme Tarihi:

Son kurban Şerife
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 14:19

Maganda kurşunu ile hayatını kaybeden Sezin, son yolculuğuna uğurlanmadan bu kez Sinop'tan acı bir haber geldi. Türkeli ilçesinde bir genç kız, katıldığı düğünde rasgele havaya ateş açılması sonucu göğsüne isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Kayabaşı Köyü Örenler Mahallesinde dün gece bir yakının düğününe katılan Şerife Şenel (22), kimin tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen kurşunla göğsünden vuruldu. Şenel, olay yerinde hayatını kaybetti.

Nişanlı olduğu öğrenilen genç kızın cesedinin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.

Haberin Devamı

BEGÜM'ÜN BABASI: ARTIK BEGÜMLER, SEZİNLER ÖLMESİN

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alagören köyünde geçen yıl Ağustos ayında, tanıdıklarının düğününde ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın babası Hasan Kartal, artık düğünlerde silahla gösteri yapılmasına, ateş edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Malatyaspor Kulübünün eski futbolcularından Hasan Kartal, Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kestanealan Köyündeki bir sünnet düğününde havaya açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sezin Akoy'un ölümünün yürekleri yaktığını ifade etti.

TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kestanealan köyünde, sünnet düğünü sırasında ateşlenen tüfekten çıkan kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sezin Akoy, toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Sezin Akoy'un (19) Rüştiye köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, çeşitli illerden gelen üniversite arkadaşları ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sezin Akoy'un annesi Gülfer, kız kardeşleri Gizem (20) ve Sahra (11) ile babaannesi Hikmet Akoy tören boyunca gözyaşı döktü.

ACILI BABANIN FERYADI

İnegöl'de bir sürücü kursunun sahibi olan baba Tayfur Akoy, cenaze törenine katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Yaşanan bu durum cehaletin, bilgisizliğin bir sonucudur” dedi.

ÜNİVERSİTE ARKADAŞLARI

Sezin Akoy'un sınıf arkadaşı Yeliz Yurtbilir de (20) Sezin'in cana yakın, sevimli ve derslerinde başarılı biri olduğunu söyledi.

Sezin'in bir roman çıkarmaya karar verdiğini, 5 deneme yazısının bulunduğunu ifade eden Yurtbilir, “Ölüm haberini duyunca adeta şok olduk. Artık bireysel silahlanmaya son verilmesi lazım. Bu ne ilk ne de son olacak. Ancak, birilerinin artık harekete geçerek, 'maganda' kurbanlarının bir daha olmaması için çalışması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

“EVLAT ACISINI EN İYİ BEN BİLİRİM”

Düğünlerde havaya ateş açma olayına son verilmesi gerektiğini dile getiren Kartal, şunları söyledi: “Evladını kaybeden birinin yaşayacağı acıyı en iyi ben bilirim. Çocuğunu kaybeden bir annenin yaşayacaklarını yine en iyi ben bilirim. Bu ülkede artık Begümler, Sezinler ölmesin. Olayı gerçekleştirenler de cezasız kalmasın.”

Adalete ve yargıya olan inancını ve güvenini yitirmemeye çalıştığını ifade eden Kartal, artık ailelerin bu tür cinayetlerle acı çekmemelerini dilediklerini kaydetti.

Bursa'da yaşanan olayı gazetelerden dehşete kapılarak okuduğunun altını çizen Kartal, “Ben kızımı nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla kaybettim. 'İnsanların canı yanmasın, artık Begümler ölmesin' diyorduk. Ama görüyoruz ki eli silahlı magandalar düğünleri kan gölüne çevirmeye, ocakları yakmaya devam ediyorlar. Bu gidişe birileri 'dur' demeli” dedi.

Haberin Devamı

“DÜĞÜNLERDE YARIŞIR GİBİ SİLAHLA SAĞA SOLA ATEŞ EDİLİYOR”

Bakkalda satar gibi silah satılan bir ülkede işlenen cinayetlerin de haddi hesabı olmayacağını vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

“Kaldı ki ülkede neredeyse herkesin hem fikir olduğu ve (bireysel silahsızlanma) çağrısı yaptığı halde, milletvekilleri havaya ateş açılarak karşılanıyor. Düğünlerde insanlar belinden çıkardıkları silahlarla birbiriyle yarışır gibi sağa sola ateş ediyor. Vurulan masum gençler gözyaşları arasında toprağa verilirken, olayı gerçekleştirenler çoğu zaman bulunamıyor bile. Silahla eğlencenin, bir an önce sona erdirilmesi gerekiyor. Bu iş bireysel çabalarla olmaz. Ülkenin siyasetçisinden medyaya, okullardan yargıya kadar herkesin duyarlılık göstermesi gerekir. Bu ülkede artık analar ağlamasın. Masum gençler nedensiz hayatlarını yitirmesin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!